Al Sharbatly’s Talan met pensioen

juni 19, 2017

De Saudische springruiter Abdullah Al Sharbatly stuurt zijn Grand Prix-paard, Talan (v. Concorde) met pensioen. Sharbatly was tot op het hoogste niveau succesvol met de inmiddels 17-jarige hengst. De hengst zal vanaf nu alleen nog voor de dekdienst worden ingezet bij Paul Schockemöhle.

Talan werd in 2000 bij de familie Heida in Oldeholtpade geboren. De KWPN-hengst werd eerder door Robert Smith uitgebracht en het duo kwam onder meer aan de start tijdens de Wereldruiterspelen van 2010 in Lexington.

Talan werd aangekocht door de Saudische Prins Faisal Al Shalan, dit met het oog op de Olympische Spelen van London. Uiteindelijk kwam de viervoeter er niet in actie en sprong pas twee jaar later zijn groot Kampioenschap tijdens de Wereldruiterspelen in Caen (2014).

 

In 2015 nam Abdullah Al Sharbatly de teugels over van Talan. Het paar won onder meer de wereldbekerwedstrijd in Mostaganem. In maart van dit jaar was Al Sharbatly nog actief met de zeventienjarige hengst, hij werd veertiende in de GP van Doha. Al Sharbatly: “Talan heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn carrière. Hij deed altijd zijn best voor mij en was een echte winnaar. Hij verdient echt het beste. Talan, bedankt voor wat je voor mij en de sport hebt betekend”.

 

Equnews /

Persbericht