Toscan de Ste Hermelle (opnieuw) verkocht, ditmaal richting Abdullah Al Sharbatly

August 11, 2017

De kogel is door de kerk, een persbericht van Abudllah Al Sharbatly meldt de verkoop van de 14-jarige sBs-hengst, Toscan de Ste Hermelle (v. Surcouf de Revel). De hengst verhuist richting de stallen van Abdullah Al Sharbatly.

 

Voor Al Sharbatly is het op enkele dagen tijd zijn tweede Belgisch gefokt paard dat hij op stal mag verwelkomen na eerder ook al Vici R van Sven Van Dijck.

Toscan werd in het verleden internationaal uitgebracht door Constant Van Paesschen. Nadien nam Gregory Wathelet de teugels over alsook Rodrigo Bass en Vincent Lambrecht.

Ongeveer een week geleden was de hengst nog in eigendom van een Taiwanese klant van Vincent Lambrecht. De ruiter rapporteerde toen: “Toscan is verkocht naar een klant van mij uit Taiwan. Onze klant heeft het paard al een paar keer gereden, maar is momenteel in zijn thuisland. Ik rij hem nu voor hem zodanig dat hij meteen de teugels kan overnemen eenmaal terug in Europa,” verklaart Lambrecht.

De meeste internationale starts waren echter onder het zadel van Constant Van Paesschen. Het duo haalde onder andere een derde plaats in de GCT Grote Prijs van Antwerpen in 2014, een winst in de 1.60m Nations Cup in Rome,  een vierde plaats tijdens de GCT Grand Prix en een derde plaats in de Grote Prijs van Parijs.