Talentvolle paarden wisselen van ruiter

April 21, 2017

Vandaag kwamen we te weten dat enkele paarden van ruiter wisselen. Zo zal Unita ASK (v. Corrado I) niet langer onder het zadel van Rolf-Göran Bengtsson te zien zijn. Daarnaast krijgen Luciana Diniz en Aymeric de Ponnat beiden een jong talent bij in hun stal.

Unita ASK zal vanaf nu gereden worden door de Braziliaanse ruiter Yuri Mansur. De dertienjarige merrie werd eerder door Bengtsson op het hoogste niveau uitgebracht. Zo zorgde het duo ooit mee voor de overwinning in de nations cup van Falsterbo in 2016 door dubbel foutloos te blijven. De combinatie werd zo ook geselecteerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio. De verandering van ruiter voor Unita kwam er door de beëindiging van de samenwerking tussen stutteri ASK en Rolf-Göran Bengtsson.

Winningmood van Luciana Diniz krijgt op stal gezelschap van zijn eigen dochter, Isabeau van Dorperheide. De negenjarige schimmel werd eerst gereden door Ludo Philippaerts, Louise Van Laer en Viktor Daem van stal Dorperheide voor ze vertrok naar de Franse ruiter Timothée Anciaume. De Portugese amazone maakte in Eschweiler haar debuut met de BWP’er in een 1.40m proef.

Als laatste weten we nu ook wie de nieuwe ruiter zal worden van een zevenjarige merrie die geveild werd op ‘The Ten’ afgelopen dinsdag in het Azelhof. De dochter van Bamako de Muze werd op internationaal niveau gereden door de in België gevestigde Brit Joe Clee. Het is niemand minder dan de Franse topruiter Aymeric de Ponnat die de SBS’er vanaf nu zal uitbrengen op wedstrijd.

Equnews /

Info Jumping