Stephex Stables investeert in halfbroer Goja van de Begijnakker

March 17, 2017

Stephex Stables, die Goja van de Begijnakker (Goja 27, v. Wandor vd Mispelaere) verkocht aan Janne Friederike Meyer, heeft nu ook de achtjarige halfbroer Jadis vd Begijnakker (Basje) gekocht. Het paard was sedert twee jaar in eigendom van de Oost-Vlaamse ruiter Cedric Vanleerberghe.

Goja vd Begijnakker won met de ijzersterke Duitse ploeg de landenfinale in Barcelona. Ook de Riders Tour staat op zijn palmares. In de Global Champions Tour van Wenen werd hij tweede en in de GP op Stephex vorig jaar derde.

Ook Andres Vereecke’s groot talent Castres vd Begijnakker Z (Coriano Z), de winnaar van de Cyclus vijfjarigen vorig jaar, komt uit diezelfde topmerrie Arianne vd Durmstede. Met nog een andere halfbroer, Chevignon, won Andres Vereecke vorig jaar de Gouden Laars en haalde hij de Bekerfinale. Opvallend, deze vier halfbroers hebben allemaal een andere vader.

ET- Auction verkoopt Embryo uit Goya
Bent u ook op zoek naar een dergelijk toppaard? Dan heeft u nu geluk. Een embryo van Vleut (Quickstar) uit de moeder van Goja, Jadis, Chevignon en Castres vd Begijnakker Z wordt op www.et-auction.com dezer dagen online geveild. Het gaat om dezelfde stam van Luxurieuze, Magestueuze, Challenge, Qualité, Keops en vele andere paarden van de Begijnakker.

Equnews /

ET Auction