Springpaarden Stoeterij Broere niet langer op stal bij Van der Schans

September 16, 2017

De springpaarden van Stoeterij Broere werden de afgelopen jaren ondergebracht bij Stal van der Schans. Ondanks dat de paarden hier altijd professionele training en begeleiding hebben gekregen, is er nu een einde gekomen aan de samenwerking.

De reden hiervoor geeft Anne Broere door aan Horses. “Ik heb mijn eigen accommodatie in Alblasserdam waar voldoende ruimte is voor spring en dressuurpaarden. Daarom ben ik een aantal maanden geleden met Wout-Jan en Patrick om tafel gaan zitten. Stoeterij Broere heeft een prachtige dressuur binnenrijbaan, twee buitenbanen en nog een binnenbaan voor het springen en een springtuin. Ook zijn er faciliteiten als een overdekte trainingsmolen aanwezig. In mijn ogen was het dan ook gewoon zonde om daar geen gebruik van te maken, plus dat ik nu zelf zicht heb op de paarden die nu nog geen 500 meter bij mijn woning vandaan staan”.

Van de springpaarden die gestald stonden bij Van der Schans op stal zijn er inmiddels twee verkocht en zijn de overige vier overgebracht naar de stoeterij van Broere. Daarnaast heeft hij een springruiter in dienst genomen om zowel die, als een aantal jonge paarden te rijden. Voor de internationale springpaarden, waaronder ook Broere Extase, is Broere in gesprek met diverse ruiters om die op internationaal niveau uit te brengen. De bedoeling is dan ook dat de paarden tot acht jaar hun opleiding krijgen bij Stoeterij Broere en daarna zullen worden verkocht.

 

Equnews /

HorsesNL