Jong talent vervoegt de stallen van Joe Clee

Jong talent vervoegt de stallen van Joe Clee
Joe Clee is nog niet zo lang geleden een eigen stal opgestart. Hij heeft momenteel verschillende jonge paarden waarmee hij internationaal van start gaat. Zo staan onder andere Kafka vd Heffinck (v. Calvaro Z), Isolde vd Heffinck (v. Contact vd Heffinck), Kandy Hof Ter Zeedycke (v. Cabrio vd Heffinck) en Je T'Adore (v. Echo van het Neerenbosch) bij hem op stal. Nu komen daar nog twee jonge talentvolle hengsten bij. Joe Clee zal volgend weekend debuteren in het Azelhof met De Flor 111 Z (v. Der Senaat 111 ) en Ferrari SFN (v. Thunder van de Zuuthoeve).

De vijfjarige De Flor 111 Z is goedgekeurd voor de dekdienst bij BWP en werd eerder gereden door Nick Vrins. Deze bracht de Der Senaat 111 nakomeling uit op de hengstencompetitie en op wedstrijden voor jonge paarden. De door Harrie Theeuwes en Peter Van Santvoort gefokte hengst won vorig jaar de aanlegtest voor vierjarige paarden in Geel, daarnaast won hij ook het VOR-kampioenschap voor vierjarige paarden. Het hoogtepunt was misschien wel de gedeelde titel in de Pavo hengstencompetitie powered by Eremald. Dit jaar eindigde De Flor 111 Z op de negende plaats in de hengstencompetitie. Hij debuteerde ook op internationaal niveau bij de vijfjarigen in Valkenswaard.

Tweede nieuwkomer op stal is Ferrari SFN. Deze voor AES goedgekeurde hengst werd eind september geveild op de SFN-veiling. De KWPN'er werd toen geveild voor 165.000 euro. Deze zesjarige zagen we eerder onder het zadel van de Nederlandse amazone Hester Klompmaker. Op internationaal niveau heeft deze hengst nog geen enkele balk doen vallen. Ferrari SFN en Hester Klompmaker werden Fries Indoor Kampioen in de klasse M begin dit jaar. Op de Nederlandse Indoor Kampioenschappen werden ze zestiende na een fout in de barrage.