Jarcobond Van Den Oude Eik verhuist richting Amerika

Jarcobond Van Den Oude Eik verhuist richting Amerika
De zevenjarige zwarte ruin, Jarcobond Van Den Oude Eik - kortweg "Jacky" - verhuist vandaag over de grote oceaan, richting Amerika.  Het paard in eigendom van de familie de Corte (DC stables) werd voordien gereden door equnews-ruiter Damien Haelterman.

Het duo sprong recent nog naar de 10de plaats tijdens de 1.45m finale van het Wereldkampioenschap zevenjarige paarden in Lanaken. Recent kenmerkte de combinatie zich door de ene na de andere foutloze omloop. Tijdens de Stephex Masters vorige maand finishte de Vagabond De La Pomme -ruin telkens foutloos. Ook tijdens de CSI 5 ster in knokke behaalde hij een mooie 3 de plaats in de finale van de Future Stars en was hij de beste 7 jaar. Imposanter is dat de combinatie sinds April dit jaar bijna geen  balk meer heeft aangetikt in de wedstrijdring.

De moeder van Jarcobond is de 14-jarige Comtesse Van Den Oude Eik (v. Darco). Comtesse gaf ook reeds het leven aan Coup de Chance (ex. Gondor van den Oude Eik), die succesvol is op 5 sterren niveau met Elizabeth Gingras. Deze was eveneens in eigendom van DC Stables.

Nieuwe amazone van de ruin is  Christine McCrea. Jarcobond werd verkocht door de bemiddeling van Damien Haeltrman en Alan Waltman.