ET Auction veilingtopper Vigo x Arielle voor 20.000 euro verkocht

March 20, 2017

Zojuist sloot de laatste veiling bij ET Auction Spring Edition waarbij 15 embryo’s die online geveild worden. De hoogste prijs van €20.000 euro werd geboden voor een embryo van Vigo d’Arsouilles x Accord II.

ET Auction had vier embryo’s in het aanbod, die als vader Vigo d’Arsouilles hebben. Vigo is de vader van de nieuwe BWP kampioenenhengst O’Neill van ’t Eigenlo en zeven andere in België goedgekeurde hengsten deze maand. Zoon Vagabond de la Pomme werd gisteren nog tweede in de loodzware GP van Parijs met Pénélope Leprévost. Ook uit de Querly Chin-lijn van Vagabond de la Pomme heeft ET Auction een embryo in de aanbieding.

Het was dan ook niet opmerkelijk dat de Vigo d’Arsouilles uit World Cup winnares Arielle  de veiling topper van deze editie was. Niet veel minder werd er geboden voor de embryo van Vigo d’Arsouilles uit de moeder van de 1.60m paarden Sea Coast Pebbles Z (Gudrun Patteet) en Aristo Z (Ben Maher). Deze ging uiteindelijk van de hand voor 19.000 euro.

Ook de embryo in combinatie met Vleut uit de moeder van Oliva GP winnaar Goja wisselde voor een fraai bedrag 15.000 euro van eigenaar. Daarnaast werd er 17.000 euro neergeteld voor de embryo van Casallo Z x Diamant de Semilly van ’t Roosakker.

De 15 embryo’s die verkocht werden gingen gemiddeld voor een bedrag rond de 12.000 euro van de hand.

Kijk hier voor alle veilingsresultaten.

Equnews /

ET Auction