Dirk Demeersman voortaan aan de slag met twee nieuwe hengsten

January 13, 2018

Dirk Demeersman zien we sinds kort aan het werk zien met twee nieuwe toptalenten. De ruiter is op dit moment deelnemer aan de CSI2* in het Sentower Park, waar hij de twee nieuwe hengsten voor het eerst de ring in stuurt.

De eerste hengst is Nuku’Alofa, een tienjarige zoon van Clinton uit een Nimmerdor-dochter. De bruine hengst werd gefokt door H. Veldhuis uit Borculo en is KWPN-geregisteerd, eveneens als AES-goedgekeurd. Uit zijn moeder kennen we ook de paarden No Mercy van Jur Vrieling en Tia Maria van Maxime en Mathias Hazebroek.

Daarnaast zit Demeersman vanaf nu ook in het zadel van Clash II Heldenlaan Z. Deze negenjarige schimmelhengst is een zoon van Clinton I die gefokt werd door D. Cesteleyn uit Sint-Lievens Houtem. Tot nu toe was de Zangersheidehengst aan de slag met Jens Thys, waarmee hij in Lummen nog een vijfde plaats behaalde. Moeder Lady Lightning Z (Lord Z) gaf ook diverse andere paarden zoals Belle Fleur van Samuel Hutton en Chinlora Heldenlaan Z van Stephan Verschuere en Ruben Schelstraete. De volle broer van Clash II, Clash Heldenlaan Z, is actief op 1,45m-niveau met Jens Thys en Dirk Demeersman zelf.

We zijn benieuwd naar de prestaties van deze nieuwe combinaties!