Zoek naar dé oplossing met een clinic ‘paard & gedrag’ van Judith Verberckmoes

June 2, 2017

Heeft u probleem met het gedrag van uw paard? Of is uw paard wegens gedrag onhandelbaar op stal, transport of in de omgang? Dan is de speciale clinic ‘instructeur paard & gedrag’ van Judith Verberckmoes, nv ’t Kouterbos, een evenement waar u zeker heen moet gaan.

Judith Verberckmoes is momenteel haar opleiding tot ‘Instructeur paard & gedrag’ aan het afronden bij de Nederlandse expert Annemarie Silvius-van der Toorn. Zij is gecertificeerde instructeur van de welbekende paardengedrags proffesional Monty Roberts.

Als gepassioneerde amazone kwam Judith Verberckmoes op vijfjarige leeftijd in aanraking met het paardenvirus. Zij heeft de paardensport sindsdien ononderbroken beoefend, zowel dressuur als springen. Sinds dien is het besluit gekomen om van haar hobby werk te maken en zich te specialiseren in gedragsstoornissen van paarden. Wanneer Judith Verberckmoes 34 was kwam Garouche v/h Krekedal op haar pad. En juist dat paard bracht de amazone ertoe om zich eens wat meer te verdiepen in het gedrag van een paard. De ‘problemen’ die het paard met zich mee bracht was niet op te lossen met de opgedane ervaring en na zoekwerk online kwam Judith Verberckmoes terecht in Nederland waar zij in 2013 een losse module ‘communiceren met paarden’ volgde. De losse module van e-quine.com, die ondertussen ‘instructeur paard & gedrag, viel zo in de smaak dat in September 2013 gestart is met de door het in 2016 erkende opleiding ‘Instructeur paard & gedrag’. e-quine.com, zijn er mee bezig om deze opleiding internationaal erkend te laten worden. Na behalen van het diploma ‘instructeur paard & gedrag’ is het Judith haar droom om van haar hobby haar werk te maken.

Op 25 juni 2017 organiseert Judith Verberckmoes, ’t Kouterbos nv, nu een evenement, dat tevens onderdeel is van haar opleiding afstudeer procedure, bij fokkerij d’O van Herman Claessens en Annick De Cock die razend enthousiast reageerden op de vraag van Judith Verberckmoes om op hun terreinen een evenement te organiseren.

Tijdens dit evenement demonstreert Judith Verberckmoes hoe om te gaan met verschillende gedragsproblemen bij ‘het trainen van paarden’. Het kunnen paarden zijn die al geleerd zijn maar die toch met een probleem(pje) zitten of het kunnen paarden zijn die nog (héél) groen zijn en nog maar weinig prikkels ervaren hebben van buitenaf.

Dankzij vooral de hulp van mijn moeder en Nomé Cornelis, naast zovele andere vrienden en sponsors, kreeg het evenement langzaam aan vorm.

Ook is er kinderanimatie in de vorm van een mascotte, een appaloosa-pony, van nv ‘t Kouterbos aaien en/of knuffelen en/of er eventueel eens opzitten en een rondje mee stappen dit onder begeleiding. Ook zal er een springkasteel voorzien worden.

Eveneens zullen er op het evenement tal van foto’s genomen worden door een professionele fotografe. De foto’s kunnen ter plaatse aangekocht worden.

Om de kosten deels te dekken, want de studente moet de rekening zelf betalen, zal er een tombola georganiseerd worden waar mooie prijzen zijn te winnen. Mocht er winst op worden gemaakt dan gaat deze naar een goed doel!

Kom dus ook op 25 juni naar deze leuke, gezellig maar vooral ook leerzame dag bij fokkerij d’O te Moerzeke

Programma:
10u00 – 10u45       Clinic: Schrik- & obstakeltraining

11u00 – 12u00       Clinic: loswerken & lange lijnen

12u00 – 12u30       Show vrijheidsdressuur

door Sophia LEO met Caipirinho vd Klerckhoeve

12u30 – 13u30      Clinic: Jorinde Verwimp

13u30 – 14u00      pauze

14u00 – 14u30      Demo Jorinde Verwimp

14u30 – 15u00      Uitreiking tombola & bedanking Jorinde Verwimp

15u00 – 15u30      Clinic: Trailerladen

15u30 – …              Tijd voor al uw vragen