Super talent Wunder Boy van de Zuuthoeve bouwt op topgenen!

Super talent Wunder Boy van de Zuuthoeve bouwt op topgenen!
Wunder Boy van de Zuuthoeve is een zoon van de beroemde stempelhengst Argentinus (van Argentan I en Duden II) uit de bekende Absatz-lijn.  Met een vader als de Hannoveraan Argentinus, die  één van de zeldzame hengsten is die zowel in de dressuur- als springsport internationale toppers voortbrengt, mag je van Wunder Boy van de Zuuthoeve ook veel verwachten

Wunder Boy's moeder Jura van St. Maarten (van Nimmerdor) nam zelf op vijfjarige leeftijd deel aan het WK voor jonge paarden met Joris Vergauwen.  Via de invloedrijke springpaardenleverancier Landgraf I gaat de moederlijn terug op de Holsteinermerrie Fabiolis (van Thuswinn xx) uit de stam 8769.  Fabiolis is een volle zus van het internationale succesvolle springpaard Traco van Adreas Weichert.

Beide stammen af van de legendarische merrie Bühne (van Fokus II) uit de succesvolle fokkerij van Gerd Margens.  Bühne behoorde in het begin van de jaren 70 tot de beste springpaarden (1m40) in Holstein.  Daarnaast is Bühne de moeder van de goedgekeurde hengsten Castor (van Cor de la Bryère) en Ferdinant-W (van Fernando) en grootmoeder van de bekende Grand Prix-springpaarden Come On (van Cantus) van Ralf Schneider en Fleur (van Romino) onder Leslie McNaught.  Ook de gekeurde hengsten Sarento, Laducci, Stauffenberg en Lord Caletto gaan rechtstreeks terug op Bühne.



Zelf heeft de bruine wonder jongen ook al een behoorlijke lijst aan palmares. Al op jonge leeftijd won werd hij Kampioen van België  bij de 5-jarige in Gesves.  Ook het jaar daarop was hij succesvol tijdens het Wereldkampioenschap voor de 6-jarige springpaarden in Lanaken.  De hengst stootte door tot de finale en werd negende. Het jaar erop zette hij zijn sterke prestaties door met verschillende topnoteringen in in de Cyclus voor jonge paarden. In Lanaken was hij er ook weer bij op het WK voor jonge paarden. Ditmaal schopte Wunder Boy het tot het podium en ging naar huis met een bronzen medaille bij de 7-jarige.

Ook in de fok lijkt Wunder Boy  net als zijn vader een uitblinker te gaan worden.  Momenteel lopen er 65 nakomelingen rond van de hengst waarvan er 13 op zowel internationaal spring als eventing niveau worden uitgebracht.

Wunder Boy van de Zuuthoeve is beschikbaar via vers en diepvries sperma en elke dekking komt met levende veulen garantie. Wacht daarom niet langer en maak een afspraak voor een bezoek bij Stoeterij Twinkeling te Lichtaart of kijk voor meer informatie op www.wunderboy.be.