PAVO HENGSTENCOMPETITIE 2018…. Het aftellen is begonnen

PAVO HENGSTENCOMPETITIE 2018…. Het aftellen is begonnen

Nog 4 weken te gaan en dan gaat de grootste hengstencompetitie van Europa weer van start. De inschrijvingen gaan open vanaf 1 Januari en dan hopen wij weer om een hoog kwalitatief deelnemersveld van +- 120 hengsten in de leeftijdscategorie tussen 4- en 7-jaar aan U te kunnen voorstellen.


De Belgische springpaardenfokkerij doet het beter dan ooit tevoren want zowel BWP als SBS en Studbook Zangersheide staan bovenaan in de WBFSH rankings en daarom is het juist zo bijzonder interessant om te zien wat de jonge generatie aan toekomst perspectief ons te bieden heeft.


De Belgische fokkers zijn enthousiaste fokkers en dat hebben we afgelopen jaar kunnen zien want nooit tevoren zijn er zoveel fokkers naar de PAVO hengstencompetitie komen kijken en daaraan kan je zien de fokkerij voor veel mensen nog een echt passie is die ze graag op een sfeervolle manier met mekaar delen en dat kan natuurlijk nergens beter dan op een manche van de Hengstencompetitie.


De Competitie gaat traditioneel van start op de BWP hengstenkeuring (20.01) waar na de hengstenveiling het Azelhof afgeladen vol zit om de première live mee te maken.


Voor de 2de manche (10.02) verhuizen we naar Sentower Park waar de Limburgse fokkers hun feestje geplant hebben.


Nieuw op de kalender is de 3de manche die, door het wegvallen van de WEN op 23 Feb zal doorgaan op het CSI2* van Flanders Expo in Gent en ook daar verwachten we veel toeschouwers rond deze prachtige arena.


De 4de ronde is dan weer als van ouds op Zondagmorgen in Gesves (11.03) tijdens de SBS hengstenkeuring.


Om dan te besluiten op 18.03 tijdens de 3de fase van de BWP keuring in Stal Hulsterlo – Meerdonk waar we na een grootse finale de nieuwe kampioenen kennen van de PAVO Hengstencompetitie 2018 en ook dat wil U absoluut niet missen.


Klik hier voor meer info