LRV heeft voor elke ruiter een cursus in de aanbieding

LRV heeft voor elke ruiter een cursus in de aanbieding
Ben je wandel-, pony- of wedstrijdruiter dan heeft de LRV voor ieder van u een cursus in de aanbieding. Deze cursussen gaan zowel in de rijschool te Oud- Heverlee als in elke provincie door.

Bij de ponybekwaamheid worden deze ruitertjes gedurende 3 dagen vooral praktisch geholpen. Theorie en praktijk gaan samen hand in hand waarbij je veel kan opsteken, en dit ter voorbereiding op je bekwaamheidsproef. Je verlaat het klaslokaal en leert samen met je pony. Er worden ook cursussen A- en B brevet voorzien. Na 2.5 dagen heb je de kans om je brevet af te leggen en hopelijk te slagen. Je krijgt elke dag 4 effectieve u paardrijles aangevuld met theoretische kennis.

Het examen rijvaardigheid initiator kan je afleggen nadat je de EHBO van het paard hebt gevolgd en ook weet hoe je een paard moet op toiletteren. Om deze cursus te volgen moet je wel minstens 15 jaar zijn en je eigen pony meebrengen. Na deze cursus kan je en paard in nood helpen en ga je met een mooi op getoiletteerde pony huiswaarts. De wandelruiters worden zeker niet vergeten. Na wat basisdressuur en - springen trekken zij de natuur en het bos in. Want wat is er fijner dan er op een mooie dag op uittrekken met je viervoeter!

De meer gevorderde spring- en dressuurruiters krijgen naast wat theoretisch bijscholing een wat meer individuele begeleiding. Op die manier kan je nog betere resultaten halen op de wedstrijden. De enige vereiste is wel dat je op L- niveau rijdt.  Tot slot krijgen ook de eventing ruiters de aandacht die ze verdienen. Naast het nemen van cross hindernissen helpt men je ook bij het dressuur- en het springonderdeel. Misschien neem jij binnen een paar jaar wel deel aan het EK- Eventing. Met het volgen van deze cursus zet je zeker al een stap in de goede richting.

Voor meer info en data surf je best eens langs www. lrv.be of www.equester.be