Bisquet Balou brengt springsport naar een hoger niveau

Bisquet Balou brengt springsport naar een hoger niveau
Al enkele pasgeboren veulens lopen vrolijk in de wei, terwijl er nog fokkers volop op zoek zijn naar een hengst die extra wereld klasse aan de kwaliteiten van hun merries toevoegt. Zoek dan niet veel verder want vandaag staat de topverever Bisquet Balou C in de spotlights.  Want niet enkel de hengst zelf acteert op het hoogste niveau van de sport, ook zijn zijn nakomelingen  zijn sportieve talenten.

De 12-jarige Balou de Rouet-zoon uit de merrie Phillipa (Polydor) is gekeurd voor zowel BWP als Selle Francais. Dankzij zijn genetisch bepaalde top achtergrond, die tot ver voorbij de voorouders reikt, geeft de gezonde en röntgologisch in orde bevonden Bisque Balou C  veel belovende nakomelingen.

Met als grootvader Baloubet du Rouet, een levende legende en huidig nummer 1 in de WBFSH - ranking, die ook nog eens meervoudig medaillewinnaar was onder Rodrigo Pessoa, kan Bisque bijna niet anders dan goede nakomelingen geven. Balou du Rouet zijn zonen zijn zelf ook zeer succesvol op internationaal niveau. De hengst is  zowat leverancier van vijfsterren winnaars zoals Balloon, Balzac, Balou's Herb, Baltimore, Baranus en nog veel meer.

Achter moederlijn Philippa zit de succesvolle hengst Polydor. Polydor was n° 1 in de WBFSH - ranking in 1999 en dit door de prestaties van memorabele nakomelingen als Two Steps, Positano, Coolgirl, Peu A Peu en Pilgrim II. Gaan we nog iets verder terug dan komen we topverervers als Cor de la Bruyere, Rantzau xx, Furioso xx, Ladykiller xx en Poet xx tegen.



Bisquet Balou C  is zelf ook succesvol in de springsport op CSI5* niveau. Hij begon zijn carriere onder Koen Vereecke, maar had al snel een warme thuis gevonden op Stoeterij Dorperheide, waar hij met Nicola Philippaerts op het hoogste niveau loopt. Met zijn uitstekende stap, zeer ruime en gedragen draf  heeft de hengst drie mooie gangen in huis. Zijn grote en krachtige galop laat hij zich eenvoudig verzamelen en ook met de kwaliteit op de sprong zit het goed. Zijn eerlijke, voorzichtige techniek, goede balans, mooie afdruk en vermogen maken het een toppaard om mee te werken. Voeg daar zijn gouden karakter aan toe en je hebt een top hengst voor de fokkerij!

Zijn nakomelingen doen het ook goed. Zo heeft de Balou de Rouet-zoon enkele goedgekeurde BWP-zonen waaronder Jon Pleasure van de Mispelaere (Bisquet Balou C x Up Chiqui, °2009).
Zijn veulens No Mercy v/d Caatshoeve (Bisquet Balou C x Clinton, °2013) en Nobisco v/d Doornhaag (Bisquet Balou C x Toulon, °2013) werden op de BWP Auction Antwerpen 2013 ook voor topprijzen verkocht.



Dit jaar werden 5 hengsten geboren in 2014 voorgesteld op de keuring. Vier hiervan werden dit jaar voorgesteld op de hengstenkeuring van het BWP, eentje bij het SBS.

Bij het BWP werden ook dit jaar 2 hengsten goedgekeurd. De eerste was Oxford v/d Middelstede (Bisquet Balou uit Azur de Paulstra x Narko II x Etretat ). Deze werd niet enkel goedgekeurd voor het BWP stamboek, maar was daar ook nog eens de Vice-kampioen. Ook Opium v/d Middelstede (Bisquet Balou uit Emerald x Cantos x Azur de Paulstra ) bleek een schot in de roos te zijn en kreeg heel wat belangstelling tijdens de keuring.
Naast 2 goedgekeurde hengsten werd ook Ohnicio d'O (Bisquet Balou uit Cumano x Muguet du Manoir x Uriel ) toegelaten tot de 3de fase maart 2017 en Orini v/d Middelstede (Bisquet Balou uit Azur de Paulstra x Narko II x Etretat ) schopte het tot de tweede fase in januari.

Voor SBS was de goedgekeurde hengst Orgullo v/h Vijverhof ( uit Wandor v/d Mispelaere x Robin des Bruyeres x Jazz (SF).

Al deze nakomelingen waren voor 100% röntgologisch goedgekeurd, wat zeker een must is wanneer je op zoek gaat naar een goede hengst.

Dekgeld 2017: € 250 + € 750 ( excl. 6% BTW )
Diepvries

Kijk hier voor meer informatie over Bisque Balou C.

[gallery size="full" columns="2" link="file" ids="142485,142486,142487,142488"]