Bewezen springtalenten in de verkoop bij Sale of the Rising Stars

January 12, 2017

Springpaarden die nog op concours uitgebracht worden, dat is wat Sale of the Rising Stars presenteert. Zo zien we onder andere de KWPN-hengst Gringo (v. Catoki), die volop deelneemt aan de KWPN-hengstencompetitie, en de Pools kampioen van de vijfjarige springpaarden Grand Beau (v. Chello) op de lijst staan.

Veertien jonge springtalenten gaan onder de hamer op de zevende editie van Sale of the Rising Stars die Zaterdagavond 21 januari op Indoor Drachten plaats vind. Niet alleen de KWPN-hengst Gringo, die in 2015 de ISAH Cup voor vierjarige springpaarden won, en Pools kampioen Grand Beau (v. Chello) staan op de veiling lijst. Maar ook VSN-finalist Hooligan R Z (v. Hooch DK), die afgelopen zomer vijfde werd op het Zangersheide festival bij de vierjarige springpaarden.

En wat te denken van Heliotrop HBZ (v. Tornesch), een halfbroer van het bronzen-WK-paard in Lanaken Formidable (v. Carambole) van Willem Greve? Of Golga O (v. Brainpower), die vorig jaar derde werd in de gerenommeerde GMB-finale voor jonge paarden op Indoor Drachten. Floyd (v. Vermont) heeft zelfs al internationale ervaring.

Een regelrechte Youtube-hit is Lykke Li-Terma Z (Levisto Z x Cornet Obolensky), maar ook de fantastisch springende Hello Kitty de Levee (v. Emerald van ‘t Ruytershof) is immens populair.

“Natuurlijk lopen niet alle veilingpaarden elke week op concours, maar ik ben niet bang om ze ‘en public’ te laten zien. Bij de nieuwe eigenaren gaan ze immers ook weer op concours”, lacht Teus van den Brink.

Hij kijkt naar de veilingdag uit. “Van tevoren weet je niet hoe een veiling gaat lopen, maar de paarden zijn wel ongekend veel uitgeprobeerd. Veel meer dan andere jaren. Ze zijn ontzettend fit en sommigen springen zelfs weer nog beter dan op de videodag een paar maanden geleden.”

Tot de veilingdag kunnen de paarden op de stal van Teus van den Brink in Nijkerkerveen uitgeprobeerd worden. Op zaterdagmiddag 21 januari worden ze omstreeks 14.30 uur op Indoor Drachten gepresenteerd, waarna de allerlaatste rit gemaakt kan worden voordat de veiling ‘s avonds rond 21.30 uur aftrapt.

Meer informatie over de verkoop of kijkdagen? Ga naar www.saleoftherisingstars.nl

Bekijk hier alle video’s van de paarden in de collectie:

Equnews /

Sale of the Rising Stars