Benefietwedstrijd voor Bart Van der Beken wordt succes

Benefietwedstrijd voor Bart Van der Beken wordt succes
Op zondag 04 februari 2018 organiseren de ouders en vrienden van Bart Van der Beken  een benefiet-eventing-indoor als steun voor de ruiter. De organisatoren wensen hem te laten aanvoelen dat hij er niet alleen voorstaat tijdens de moeilijke periode van genezing en revalidatie.

Als zevenjarige zette Bart zijn eerste stappen in het paardrijden of liever gezegd ponyrijden met Crosco, Zorro, Black Beauty en Thymon.  De Oost-Vlaamse springruiter was niet weg te denken van verschillende concours en stallen.

Maar op vrijdag 03 februari 2017 sloeg het noodlot toe, Bart kwam ten val op de openbare weg, zijn paard Novak kwam alleen huiswaarts en eigenaar Kris De Meyer sloeg alarm. Bart werd bewusteloos aangetroffen en afgevoerd naar het UZ Gent. De juiste omstandigheden blijven tot op heden onbekend.

De medische gevolgen waren groot voor Bart, vijf hersenbloedingen, een schedelboring en vier maand verblijven in het UZ Gent. Zijn rechterbeen was eveneens op verschillende plaatsen gebroken.

Bart verloor nooit de moed en gesteund door zijn familie, vrienden en een prachtig medisch team UZ Gent vocht hij terug.

Doch op die mooie maandag in augustus sloeg het noodlot opnieuw toe na een fijne namiddag op de renbaan van Oostende moest een drankje en een hapje tijdens het vuurwerk een happy-end van de dag worden maar een fietsster op de dijk van Oostende besliste er anders over. In de grote drukte reed ze Bart aan met zware gevolgen zijnde een breuk van het rechterdijbeen, een week in de kliniek van Oostende en opnieuw revalideren. Bart is nog steeds in volle revalidatie.

Om hem te steunen organiseert Bart's vader nu een Benefit wedstrijd. Dit op 4 februari in Waregem in de accomodatie van Sport Vlaanderen.