Topveulens worden aankomend weekend geveild in Bonheiden tijdens de Flanders Foal Auction

June 19, 2017

Na de zeer succesvolle editie van de Bolesworth Elite Auction in Groot-Brittannië waar het ene record bedrag na het andere werd opgehaald, staat het aankomende weekend de Flanders Foal Auction op het programma. Deze veulenveiling wordt het aankomende weekend gehouden in het Belgische Bonheiden.

Op zaterdagavond 24 juni zijn er maar liefst 30 springveulens geselecteerd uit diverse tophengsten. Zo wordt er onder andere een hengst veulen geveild uit een Diamant de Semilly vader en de springmerrie Isolde van de Heffinck die op dit moment wordt uitgebracht door de Britse springruiter Joe Clee. Ook worden er nakomeling geveild van Cornet Obolensky, Casall, Diamant de Semilly, For Pleasure, Kannan en Vigo d’Arsouilles. Van de Cornet Obolensky nakomelingen wordt een halfbroer geveild van Casallo Z die onder het zadel van de Italiaan Piergiorgio Bucci succesvol is op Grand Prix niveau.

Natuurlijk zijn ook de merrieveulens goed vertegenwoordigd.  Zo valt Kalista Equizen Z niet alleen op als dochter van Kannan, maar ook doordat haar moeder een halfzus is van de 1.60m Grand Prix-springpaarden Carpediem van het Gonnehof, Vasco da Gamma en Cobe van het Gonnehof. 

De veiling zal zaterdagavond 24 juni live te zien zijn via Clipmyhorse.tv. Om 17.30 uur zal de presentatie beginnen, waarna om 20.30 uur de veiling zelf op het programma staat.

Voor de volledige collectie klik je hier