Pommery van de Koyenborre en Oh My Star van Strijtem imponeren Jury bij Sportstal Vanderhasselt

Pommery van de Koyenborre en  Oh My Star van Strijtem imponeren Jury bij Sportstal Vanderhasselt
Niet alleen in Aalter, maar ook bij Sportstal Vanderhasselt in Wambeek was het afgelopen weekend vrijspringen geblazen. Het BWP gewest Wambeek organiseerde zijn vrijspringen met juryleden Johan Rooms en Herman Van Den Broeck.

Bij de 2-jarigen wist Karlien Pieters' Pommery van de Koyenborre (Breemeersen Crescendo  x Sansibar) overtuigend te winnen. Pommery is een nakomeling van Quitana, de zwarte merrie die met Astrid De Pauw op een internationaal tweesterren niveau aan de start kwam.

Het podium werd afgewerkt door enkele jonge paarden uit de fokkerij van Eric en Frederik Dekens. Parise van den Dael (I Am Moerhoeve's Star x For Passion D'Ive Z) strandde op de tweede plaats en werd opgevolgd door Pito van den Dael (I Am Moerhoeve's Star x Tinka's Boy) op de derde stek.

De top vijf werd afgewerkt door Kurt Van Den Eynde's Formidable de Kestermont Z (For Pleasure x Basje) op vier en Parequita (Jamal van de Heffinck x Cumano), komende uit de fokkerij van Willem Van Hoecke en in eigendom van Hugo Baeyens.

KLIK HIER VOOR EEN VIDEO VAN POMMERY

Bij de 3-jarigen was de overwinning voor een viervoeter van organisator Kristof De Pauw. Oh My Star Van Strijtem (I Am Moerhoeve's Star x Vancouer d'Audrey) kreeg het meeste punten.

De BWP-hengst werd opgevolgd door Of Passion Van Den Dael (For Passion d'Ive Z x Animo's Hallo) op een tweede stek, een fokproduct van de gebroeders Dekens. Iago des Peupliers (Vigo d'Arsouilles x For Pleasure) sloot het podium af. Deze sBs-hengst werd eerder tijdens de sBs-veiling verkocht.

De top vijf werd afgewerkt door Cixi de Kestemont Z (Candillo Z x Basje) en Indigo van Duyversputten (Deauville van T&L x Millar) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.