Kris Keersmaekers geeft fakkel officieel door op Algemene Vergadering BWP

Kris Keersmaekers geeft fakkel officieel door op Algemene Vergadering BWP


Maandag 24 april was er de Algemene Vergadering van BWP in de Ruiterschool te Oud-Heverlee. Voorzitter Kris Keersmaekers opende de vergadering en gaf bijna onmiddellijk het woord aan Danny Milloen van de firma Bravooh, die meer toelichting gaf over de nieuwe BWP-website waaraan men nog hard aan het werken is in functie van snelheid en gebruiksvriendelijkheid.

De cijfers werden overlopen, deze kunnen ook geraadpleegd worden in het Jaarverslag dat weldra online beschikbaar zal zijn. 2016 kon afgesloten worden met een positief resultaat. Rekening houdend met de omschakeling naar BTW is dat allemaal beter gelopen dan verwacht. Naar 2017 toe worden er enkele targets gesteld die de cijfers positief zouden moeten beïnvloeden.

Een belangrijk onderdeel van de avond was de benoeming van de bestuursleden, want er zijn wat wijzigingen in de Raad van Bestuur. Carl Rijcken (Limburg) wordt vervangen door Davy Schruers, Roland Missiaen (West-Vlaanderen) door Marc Colman, voor Antwerpen komt Frans Bruynen, Kristof De Pauw wordt gecoöpteerd en Jozef Bauters wordt dus voorzitter in de plaats van Kris Keersmaekers. Kris blijft met andere woorden geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur, naar eigen zeggen, omdat hij geen ‘schoonmoeder’ wil zijn. Samen met Lieve De Greeff zal hij zich wel ten volle blijven inzetten voor de Hengstenkeuringen. Kris bedankt iedereen ten harte voor de altijd fijne samenwerking. Jozef benadrukt dat hij er zich van bewust is dat Kris op bepaalde zaken onnavolgbaar zal zijn, zijn kennis over de paarden, over de rassen en zijn band met de fokkers, dat zijn zaken die een individu niet kan evenaren, maar met de steun van de volledige Raad van Bestuur hoopt men voor een goede opvolging te kunnen zorgen.