I’m Special de Muze-dochter IBOP-topper in Luttenberg

November 8, 2017

De springpaarden vormden een goede groep vandaag tijdens de IBOP in Luttenberg, waar twintig van de vierentwintig merries slaagden. De I’m Special de Muze-dochter Inekaat sprong maar liefst 87,5 punten bij elkaar.Van de acht dressuurmerries slaagden er vier.

Inekaat (uit Unikaat elite prest sport-spr PROK v.Kojak, fokker P.M. Kuenen-Derckx uit Veulen) van C. Kerbert uit Enschede kreeg negens voor haar techniek, instelling, rijdbaarheid en aanleg en kwam daarmee aan een totaal van 87,5 punten. Jurylid Henk Dirksen: “Deze merrie heeft van nature heel veel balans en een lichtvoetige manier van bewegen. Ze springt extra met de schoft omhoog en heeft veel overzicht, veel lichaamsgebruik en maakt de sprong achter opvallend goed af. Ze laat veel atletisch vermogen zien. Een heel compleet springpaard!” Moeder Unikaat bracht van Heartbreaker en Zacharov al de internationale springpaarden Cobalt en Esperanto en het gaat om de moederlijn van het GP-springpaard Kobalt (v.Landon).

Monte Bellini-dochter Montanban (uit Grenoble v.Chambertin, fokker F.R. Sanktjohanser uit Loningen) van Bennie Wezenberg uit IJsselmuiden werd vandaag elite dankzij haar score van 83 punten. “Een merrie met een heel goede instelling en een opvallend lichtvoetige manier van galopperen. Ze heeft veel atletisch vermogen en springt goed met de schoft omhoog.”

De derde en laatste merrie die 80 punten of meer noteerde was Indy (Warrant uit Winks vb PROK v.Oklund, fokker H.W. Brinks uit Naarden) van E.J. Bakhuis uit Geesteren. “Ook zij beweegt opvallend lichtvoetig en heeft goede reflexen. Ze taxeert de sprong goed en heeft een goed lichaamsgebruik.” Van Lux bracht moeder Winks al het internationale springpaard Elio, de volle broer van Indy.

Equnews /

KWPN