Halifax beste springpaard ter wereld terwijl BWP als nummer één in de seizoensranking van WBFSH wordt gekroond.

Halifax beste springpaard ter wereld terwijl BWP als nummer één in de seizoensranking van WBFSH wordt gekroond.
In de afsluitende seizoensranking van het WBFSH blijft Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker) het beste springpaard ter wereld. De hengst, die uitgebracht wordt door Lorenzo de Luca, brengt zo het 'kleine stamboek', het BWP op koppositie bij de springpaarden. Voor Stefaan Delabie, de fokker van Halifax, ging deze droom nu in vervulling, van harte proficiat!

Het BWP stamboek heeft maar liefst vier ambassadeurs in de top tien van de beste paarden ter wereld. Naast Halifax vertegenwoordigen ook Gancia de Muze (v. Malito De Reve), Eldorado Van het Vijverhof (v. Thunder vd Zuuthoeve) en Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof) het BWP op een respectievelijke vierde, zevende en achtste plaats.

Het KWPN stamboek volgt op de tweede plaats. G&C Arrayan is voor het Nederlandse stamboek de beste vertegenwoordiger bij de springpaarden. De Baloubet du Rouet-nazaat wordt vergezeld door Kent Farrington's Creedance (v. Lord Z) in de top tien.

Ook het Belgische sBs-stamboek plaatst zich op het podium. Het sBs neemt de derde plaats in. Voor het Belgisch sportpaard is HH Azur (v. THunder vd Zuuthoeve) de beste vertegenwoordiger met een zesde plaats op de wereldranglijst.

Verder maken het Westfalen en Studbook Zangersheide het enorm spannend onder elkaar met een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Clooney 51 (v. Cornet Obolensky) brengt het Westfalen op de voorgrond met zijn tweede plaats. Voor het Zangersheide studbook is het Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) die op de derde plaats staat.

 

Klik hier voor de Studbook Ranking