Fokker Cornet Obolensky verkoopt laatste fokmerrie door pensioen

Fokker Cornet Obolensky verkoopt laatste fokmerrie door pensioen



Fokker Thierry Degraeve heeft vanwege zijn leeftijd besloten met pensioen te gaan. De inmiddels 70-jarige Degraeve was de fokker van de wereldberoemde tophengst Cornet Obolensky. Hij kondigde zijn pensioen aan tijdens de Horseman Eliteveiling die afgelopen weekend plaatsvond in Het Azelhof.

Tijdens de veiling nam de fokker publiekelijk afscheid van zijn vak. Hij verkocht daarbij zijn allerlaatste fokmerrie Kornetta D'Heybroght, een nakomeling van Cornet Obolensky x Cassini I. Eerder dit jaar kreeg de merrie een veulen van For Pleasure en op het moment is ze drachtig van Diamant de Semilly. De merrie leverde een mooi bedrag op van 42.000 euro.

Naast Cornet Obolensky is hij onder meer de fokker van Vivaldi van het Costersveld, die onder het zadel van de Fransman Roger Yves Bost op het hoogste niveau sprong. Degraeve is ooit begonnen met het fokken in de drafsport, waarna hij de overstap maakte naar de springpaarden. Cornet Obolensky liep tot 2012 op 1m60 niveau met de Duitse topruiter Marco Kutscher.