Emerine Z, Gamble Z en Escape Z zegenvieren tijdens Z-Festival

July 17, 2017

Tijdens het Z-festival in Lanaken werd het vrijspringen gejureerd door Jan Vleugels, Heinz Meyer en Xavier Leredde. Uiteindelijk was het een unanieme overwinning voor de Emerald-dochter, Emerine Z. Haar vader sprong dit weekend nog naar de GCL en GCT overwinning in Chantilly.

Het fokproduct van de familie Cretskens uit Meldert scoorde op alle onderdelen goed maar blinkte uit op vermogen. André Souvereyns’ Dayzee J A Z (v. Dayton Sitte)  volgde op de tweede plaats nadat ze haar techniek en souplesse liet merken.

Chellajane Z (v. Chellano Alpha Z) sloot het podium af en werd opgevolgd door Aktion Pur Z (v. Cigaret JV Z).

In de WK-kwalificatieproeven ging de winst bij de zesjarigen vandaag naar Tim Franssen met Gambler Z, een zoon van Glasgow van ‘t Merelsnest, die vrijdag de zege in de landenprijs van Falsterbö afdwong.

Zo plaatste de viervoeter zich voor het FEI Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken in September. Ook c. Wellie R 56 Z (v. Calvin Z) van Stal Everse en Mielano van Meyershof (v. Mylord Carthago) haalden een ticket binnen.

Bij de vijfjarigen was de overwinning voor Escape Z, de halfbroer van Untouchable 27, nakomeling van Emerald. De hengst plaatste zich net als Tigra ter Wilgen Z (v. Taloubet Z) onder het zadel van Emma Rooms.

Klik hier voor de uitslagen