Cornet Obelensky en Dominator Z bewijzen hun kwaliteiten in de fokkerij

July 16, 2017

Gisteren brak op domein Zangersheide de laatste dag aan van het veulenkampioenschap. Het was de beurt aan de oudste veulens om te verschijnen voor de jury.

Bij de merrieveulens ging de overwinning naar de Cornet Obelensky dochter Cornetta Ses Z van eigenaar Eras Sidney (Cornet Obelensky x Carthago Z). De tweede plaats ging naar het fokproduct van Evelien Van Vreckom. Ze kruiste Emerald van het Ruytershof met Chacco Blue. Dit merrieveuleun kreeg de toepasselijke naam Elastin V.V.Z. Cereuza Z nam de derde plaats voor haar rekening. Zij is een dochter van de schimmelhengst Cornado II Z x Heartbreaker en zag het levenslicht bij de famile Lamers. F-Javanna Sun Z is een dochter van For Pleasure x Berlin en vinden we terug op de vierde plaats. WW Stables fokte dit veulen. Lafika SH Z sluit de top 5 af, zij is een dochter van Levisto Z x Mr. Blue. Lafika werd gefokt bij de familie Hulsbosch.

Dominator Z is niet alleen een grote belofte voor de topsport in de stallen van de stoeterij Zangersheide maar ook in de fokkerij leverde hij gisteren het kampioenenveulen in de oudste reeks. Sophie D’Haeye kocht vorig jaar Zapatero VDL dochter en paarde deze aan met toekomst van stal Zangersheide, nl. Dominator Z. Deze fokcombinatie maakte hun eerste veulen Dominant Van Den Haze Z meteen kampioen met tranen van geluk als gevolg bij Sophie. Waar Dominator Z een belofte is voor de sport is Toulon een bewezen sporthengst. In de fokkerij leverde hij in combinatie met Voltaire, Toelouse van de Haterbeek Z. Deze hengst vinden we terug op de tweede plaats en werd gefokt te Aarschot bij Stal Haterbeek. De lievelingshengst van Judy- An Melchior, Levisto Z levert nu in combinatie met Indoctro het veulen Levisto- Flamingo Z, die we terugvinden op de derde plaats. Cicero Z en Chellano Z leveren het veulen,Chellci Orange Z dat de vierde plaats voor zijn rekening neemt. Patrick De Roeck is de fiere fokker. De top vijf sluiten we af met Chac On JT Z. Chaccoon Blue x Air Jordan Z zijn de trotse ouders en Veehandel & Horsestud Thijs de eigenaars.

Het doek is gevallen voor de veulens, de kampioenen zijn gekroond. Nu is het uitkijken welke veulens de selectie halen en volgend jaar treed er een nieuwe lichting aan.

Klik hier voor de resultaten.