BWP Top Stallions: veilinghengsten deel III

January 10, 2017

De BWP Top Stallion Auction komt korterbij, wij stellen de veilinghengsten, verspreid over verschillende dagen, wat uitgebreider aan u voor.

Het lot van vandaag brengt ons o.a. twee zonen van Hunters Scendro en twee zonen van I Am Moerhoeve’s Star.

Nr 18 Orleans van de Kruishoeve is een product uit Fantomas de Muze x Vagabond de la Pomme – nr 21 Ola van ’t Bosveld is één van de Hunters Scendro-zonen uit een Nabab de Reve-moeder – nr 84 Scentendro Z is de andere Hunters Scendro uit een Contendro I-moeder – uit I Am Moerhoeve’s Star hebben we nr 23 Omer DNL (vm Narcos II) en nr 25 Olympus A.P (vm Diamant de Semilly) – nr 85 Jago van Paemel Z is een Jaguar Van Paemel x Numero Uno – nr 26 One Way van de Kwakkelhoek stamt af van Jilbert van ’t Ruytershof x Toulon – nr 27 Oreo v/’t Dauwhof is een zoon van Joepie v/d Wateringhoeve x Randel Z.

In dit lot zien we tal van hengsten met stevige BWP Prestatiemerriestammen achter zich.

Orleans van de Kruishoeve behoort tot dezelfde familie als Dream of Glorie vd Kruishoeve (Utrillo vd Heffinck – 1m55), Indien Gold vd Kruishoeve (Tinka’s Boy – 1m50) en Figo vd Kruishoeve (Vigo d’Arsouilles – 1m50). Moeder Jeanne d’Arc vd Kruishoeve sprong recent als zevenjarige eind 2016 zes keer foutloos op rij (1.40) in de najaarstour in Oliva en dat met de vrouw van Pius Schwizer.

Ola van ’t Bosveld kan als ‘lid’ van BWP Prestatiemerriestam 34 heel wat mooie zaken voorleggen. 3° dam is niemand minder dan Narcotique II de Muze (Darco) die zelf 1.60 sprong én heel wat 1.60-producten gaf, denk maar aan BWP Ambassadeur Querlybet Hero, Farfelu de la Pomme, Ferly de Muze,… Vagabond de la Pomme (1.60) en Filou de Muze (1.60) zijn ook goedgekeurde hengsten uit die stam en met Estoy Aqui de Muze en Go Easy de Muze hebben we nog twee bekende 1.60’ers die presteren onder respectievelijk Kevin Staut en Darragh Kenny.

Scentendro Z is o.a. verwant aan de internationale springpaarden Jolinda (Liero H – 1m60) en Baileys (Indoctro – 1m60).

Omer DNL komt uit dezelfde moeder als Tornado des Monts (Flipper d’Elle) die momenteel voor Groot-Brittanië uitkomt (1.60) onder Tim Stockdale. Uit diezelfde lijn komen ook heel wat goedgekeurde hengsten die tot op 1.60-niveau liepen, evenals de internationale sportpaarden Narcotique (Fair Play III – 1m60) en Olympe d’Elle (Dollar dela Pierre – 1m60) bijvoorbeeld.

Olympus AP komt net zoals Ola van ’t Bosveld uit een BWP Prestatiemerriestam, deze keer die met het nummer 69. Grootmoeder Carthina Z schonk ook het leven aan Emerald van ’t Ruytershof (1.60) die in Lier tot BWP Ambassadeur gekroond zal worden. Ook Diamanthina vh Ruytershof (1.60), die we allemaal kennen van onder het zadel van Constant Van Paesschen, is een dochter van Carthina. Enkele goedgekeurde hengsten uit deze familie zijn Jilbert van ’t Ruytershof (Numero Uno) en Kentucky van ’t Ruytershof (For Pleasure). En dan hebben we het nog niet over de verdere verwanten zoals bijvoorbeel Top Gun (Ewout vh Kleine Roost – 1m60).

Zelfde verhaal voor Jago Van Paemel. Zijn naam laat al vermoeden dat het om een Jaguar gaat uit een Van Paemel-stam. Het gaat hier over BWP Prestatiemerriestam 35. Grootmoeder Betina Van Paemel is de moeder van o.a. de goedgekeurde hengst Che Guevara van Paemel. In de derde generatie vinden we BWP Ambassadeur Cicero Van Paemel terug (1.60). De stam gaf ook nog meerdere andere goedgekeurde hengsten, zoals o.a. Don Camillo van Paemel (Darco – 1m60) en meerdere 1.60-paarden zoals Uncle Sam (Darco) en Barbarosso Van Paemel (Darco).

Volgende BWP Prestatiemerriestam dan, de 86, dat is die waar One Way van de Kwakkelhoek toe behoort. Uit grootmoeder Pearle komt met o.a. Hero vd Kwakkelhoek (Toulon) niet alleen een 1.50-springer, maar ook een CCI4*-eventer met Quattro vd Kwakklhoek (King Eider, Toulon). Avenir van het Eikenhof (Kannan) en Elastique van het Eikenhof (Toulon) zijn dan weer voorbeelden van 1.60-springende paarden.

Oreo v/’t Dauwhof vormt de afsluiter van vandaag. Aramis van het Herehof (Calvados) is het paard dat het hoogst presteerde van deze familie. Het paard kwam vooral uit op Amerikaanse bodem en liep daar tot het hoogste niveau (1.60).