Boudrenghien op 1 en 2 in Ghlin

Boudrenghien op 1 en 2 in Ghlin
Afgelopen weekend verzamelden menig fokkers in het Waalse Ghlin. Over verschillende rubrieken werden jonge paarden en veulens voorgesteld.

Bij de prijskamp voor 2-jarigen waren er 23 deelnemers aan de start. De overwinning ging uiteindelijk naar JAde du Vignoble, een Curby du Seigneur x Calvaro Z-merrie, gefokt door Carine Simon. De tweede plaats was er voor Benoît Devillers zijn Jasco du Bourbecq (Balou du Rouet x Orlando). Jasco is gerelateerd aan Eclat du Broucbecq die hetzelfde weekend zesde eindigde bij de jonge paarden in Lier. Het podium werd afgewerkt door de Cornet Obolensky x Berlin-zoon, Corner FZ. Het fokproduct van Franca Agri Zanetti is een halfbroer van de met Jur Vrieling springende Quality FR.

Tijdens het Open Waals Kampioenschap voor 2-jarigen schreven niet minder dan 74 fokkers hun viervoeter in. Uiteindelijk ontving Marc Vanlangendonck zijn Just Boy du Seigneur (v. Boyfriend du Seigneur) de hoogste quotering met 82,9. Deze Just Boy komt uit een Aganix du Seigneur Z-merrie en is familie van Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero en Esprit de la Roque. De reserve kampioen was Charmani Z (v. Chacco Rouge), gefokt door Geert Pollentier en in eigendom van Tommy en Kevin Dermaut Hollevoet.

Het Waals Kampioenschap voor 3-jarigen zag uiteindelijk Nicolas en Daniel Boudrenghien hun fokproducten domineren. Indigo Sitte (Marius Claudius x Chellano Z) sprong naar de winst. Indigo Sitte is de halfbroer van Vatson Sitte en Curtis Sitte, beiden actief op het hoogste internationale niveau. Uit dezelfde fokkerij volgde Ivanoe du Houssoit (Hunters Scendro x Ksar-Sitte) op de tweede plaats. Ivanoe is een halfbroer van de sBs-gekeurde Fidelgo du Houssoit en Artemise du Houssoit. Het podium werd afgewerkt door O-Mero, een dochter van Richbourg x Wandor van de Mispelaere, gefokt door Tommy en Kevin Dermaut Hollevoet.

 

Bij de 3-jarigen verschenen in totaal 12 paarden aan de start van de prijskamp. Uiteindelijk werd de Candillo Z x Basje-dochter, Cixi de Kestemont Z gekroond tot favoriete winna. De tweede plaats was er voor Noblesse, een Negro x Florencio 1-merrie gefokt door Janze jun. Ernst.  Derde plaats was er voor Tijl Vanderscheuren zijn Oprah van Stinjepaals, een Numero Uno x Wandor van de Mispelaere-dochter.

Bij de 20 jaarlingen was het Lieven Lammers haar For Pleasure x Cooper van de Heffinck-merrie die met de winst aan de haal ging. Queen Pleasure vd Slypshoek is een halfzus van de BWP-gekeurde Nathan van de Heffinck en komt dus uit de stam van Dax van d’Abdijhoeve. Tweede werd Sexy Boy de Manhove  (Sir Obolensky x Quality), gefokt door Laurent Poelaert. Derde plaats was voor Cassius de la Hoguenne Z, een Casino Royal van de Hunters x Nabab de Reve-zoon gefokt door Lola Heddebaut.

 

Bij de springveulens werden er 58 getoond. Hier was het Lingot, een Greco Site x Rexar du Houssoit-zoon gefokt door Julie Deplus die won. Tweede plaats was voor Coquette de Flobecq Z, een dochter van Connor x Cassini I, gefokt door Marcel Fort. Derde werd Lexus M-G C Leuze, een Couleur Latour x Darco-zoon gefokt door Marie-Guy Chanoine uit de stam van Eurocommerce Deauville.