85.000 euro voor veilingtopper Marbach

November 6, 2017

Op de veiling in Marbach werd het meeste geld gelegd voor de Zuid-Duitse kampioen van de driejarige paarden. Cosmopolitan (v. Concetto) verhuist naar Australië voor een totaal van 85.000 euro.  Naast de veiling van rijpaarden werd op de hengstenkeuring drie hengsten goedgekeurd voor het Deutsche Sportpferd en een hengst erkend.

In totaal werd er 1.128.000 euro omzet genoteerd op de veiling. Opnieuw liet ook Andreas Helgstrand van zich horen. De Deen kocht voor 72.000 euro zijn nieuwe goedgekeurde premie-hengst, Arogato (v. Antango).

De veiling van Marbach had dit jaar een recordomzet van 1.128.500 euro. Voor de driejarige Concetto-zoon Cosmopolitan viel de hamer bij 85.000 euro en het kampioenspaard was hiermee de duurste en gaat naar Australië.

De Westfaalse hengst en Bundeschampionats-deelnemer Spirit of Westfalia (v. Sandro Hit) werd vervolgens voor 70.000 euro afgeslagen. De gemiddelde prijs van de paarden lag op 26.244 euro.

Zadelkeuring Marbach

De zadelkeuring in Marbach leverde drie hengsten op voor het Deutsche Sportpferd en één hengst werd erkend. De Württemberger kampioen Arogato, die Andreas Helgstrand kocht, werd goedgekeurd met een premie. Ook de Colorit-zoon Conrad kreeg het dekbrevet. Daarnaast werd Diego da Silva (v. Don Olymbrio) rb goedgekeurd.

De negenjarige Westfaalse hengst Spirit of Westfalia werd erkend voor de Zuid-Duitse stamboeken.