20.000 euro voor Replay van d’Abelendreef als online veilingtopper Auction Twinkeling

October 9, 2017

Na een geslaagde Auction Twinkeling ter plaatse werden nog heel wat veulens aangeboden via een online veiling via Equinia. Ruim 30 veulens werden online aangeboden, echter werden ze niet allemaal verkocht.

De organisatie blikt tevreden terug : “we zijn enorm tevreden van dit resultaat,” zegt Leen Buyens.

Op maandag avond sloot de veiling af met Replay van d’Abelendreef (Malito de Reve x Heartbreaker) als veilingtopper. Het Hengstveulen zijn moeder bracht al verschillende internationale top paarden uit. Uiteindelijk werd hij digitaal geveild voor 20.000 euro. Replay van D’Abelendreef werd gefokt uit de Heartbreaker-dochter Wichita, die ook de moeder is van het Grand Prix-paard Homer van de Barlebuis (v. Kashmir van Schuttershof) en zijn volle broer het 1,40m-paard Ike van het Groene Dak.

Het merrieveulen Raimara van Essene volgde als tweede duurste veulen voor een totaal van 9750 euro.

Het Schuttershof zag ook enkele van de meest opbrengende veulens onder de hamer gaan. Rumba van Schuttershof (Ducati van Schuttershof x Corrado I) (ET) en Romelus van Schuttershof (Ducati van Schuttershof x Cancara Z) werden verkocht voor respectievelijk 7.000 en 4.250 euro.

Opbrengst

De totale opbrengst van de online veiling kwam uit op 240.600 euro. Met in totaal 36 veulens in de veiling werd er gemiddeld 6.683 euro per veulen betaald.

Klik hier voor de resultaten