25 landen nemen deel aan de Youth Olympic Games dit jaar in Buenos Aires

January 14, 2018

Ruiters van acht Nationale Olympische Comitées zullen hun opwachting maken in de Youth Olympic Games (YOG) in Buenos Aires komende oktober voor de YOG van 2018. Ruiters van Haïti, Hongarije, Irak, Jordanië, Mauritius, Mexico, Oezbekistan en Zambia zullen atleten van zeventien andere landen vergezellen in de Argentijnse hoofdstad. Een ware vertoning van de volgende generaties aan hippisch talent.

In totaal hebben 25 landen zich wereldwijd gekwalificeerd voor de Jumping competities, de enige hippische tak tijdens deze YOG en één van de 32 sporten die op het programma staan van deze derde editie van de zomer-YOG. De eerste editie ging door in Singapore in 2010 en werd in het leven geroepen om jonge atleten wereldwijd te inspireren om deel te nemen aan sport en zich de Olympische waarden eigen te maken. De YOG 2018 zal in totaal ruim 4000 getalenteerde jonge atleten samenbrengen van 15 tot 18 jaar uit een totaal van 206 landen gedurende twaalf dagen.

“De Youth Olympic Games zijn een geweldige kans om de nieuwe generatie jonge atleten te inspireren”, aldus FEI-voorzitter Ingmar De Vos. “De diversiteit, aankleding, constante groei en het bereik zijn enkele belangrijke focuspunten van de FEI. Ons internationale netwerk van Nationale Federaties investeren erg sterk in het promoten van onze sport en het uitbreiden tot de toegangsmogelijkheden. We zullen zeker enkele topprestaties zien in Buenos Aires!”