Wat als je partner leert paardrijden? Hier zijn enkele tips voor hem/haar

Sommigen of ons hebben het al mee gemaakt... je leert een leuk iemand kennen en dan blijkt dat hij/zij paardrijdt. Eerst denk je, het is een hobby als een ander... echter ontdek je snel dat die hobby net dat tikkeltje meer vraagt van je partner. Dus waarom het niet eens zelf proberen? Hoe moeilijk kan het zijn ... ? De eerste stappen worden gezet, je trekt de kleren van je partner aan (wat altijd voor een eerste grappig zicht gaat zorgen) en gaat ervoor...

Toch is het niet evident, daarom sommen we graag wat 'regeltjes' op om je te blijven motiveren.

1. Allereerst moet je beseffen dat je deze sport start op een latere leeftijd. Je zal dus altijd minder ervaring hebben als je partner en zijn/haar vrienden. Zelf als je het jaren gaat uithouden zal je steeds omringd worden door mensen die beter zijn in deze sport. Denk dan gewoon bij jezelf, het is maar 50% door hen techniek, het overige komt door genoeg van het paard te vallen.

2. Meteen klaar voor tip 2; er is geen ontkomen aan, je zal de grond van dichtbij zien. Zodra je heb besloten je achterwerk in het zadel te plaatsen komt er een moment waar je zand zal eten. Misschien valt het in de smaak? ;)

3. De meeste paarden zien er enorm leuk, schattig zelf uit. Maar besef dat het 3-jarige kinderen zijn, 'pure evil'. Ze hebben geen moraal en het lijkt alsof ze je enkel voor schut willen zetten. Neem er dus genoegen mee, je zal getest worden door de viervoeter.

4. Je zal snel de drang hebben om zelf een paard of pony te kopen... DOE HET NIET! De aankoop van een paard is een zware investering in plezier. Je betaald niet alleen je paard, ook de stal, het eten, het materiaal, de veearts, etc. Denk dus goed na voor je zo'n kinds schattig dier in huis haalt.

5. Ja je krijgt onmiddellijk complimentjes hoe getalenteerd of goed je wel bent... er is dus een toekomst voor jou?? Sorry, mensen peppen je op, sta met de voeten op de grond en besef dat het een lange, HEEL lange weg is naar de top. En er kan heel wat misgaan. Beter dat beseffen en rustig blijven als denken dat je alles aankan. Maar een complimentje hier en daar kan nooit kwaad... ;)

6. Draag bescherming! Hoe raar, grappig of ... het er ook mag uitzien je verliest telkens de strijd met het paard. Beter voorkomen als genezen.

7. Commentaar of opmerkingen krijgen van je partner is nooit leuk. Echter deze keer is hij/zij meer op de hoogte van de gevaren en situatie. Onderga de kritiek en probeer er zo goed mogelijk naar te leven.