Stijlvol te paard: de outfit van de week

Deze week starten we met iets nieuws, de 'outfit van de week'. De komende weken zullen we een outfit presenteren die je kan inspireren. Soms zal dit een rij-outfit zijn, soms gewoon een set kleren die je kan aan doen om je paard te bezoeken, een wedstrijd te gaan bekijken of ...

Om deze nieuwe reeks te starten hebben we nog steeds de zomer en de zon in het achterhoofd. Hoe gezellig was het niet om bij 23°C, met een schijnende zon, ons paard te trainen? Nadien drinken we gezellig een glaasje, terwijl de viervoeter verdient van zijn 'apres-werk' rust sessie.

Bij de eerste outfit houden we het eenvoudig. Het kleuren palet blijft beperkt en er worden voornamelijk accenten gelegd in de accessoires van de outfit. Het shirt is van het Spaans modebedrijf, Massimo Dutti. Een minimalistisch, ademend shirt dat toch weet op te vallen. Bovendien past het perfect bij de elegante, donker blauwe, X grip rijbroek van het Italiaanse Equiline.

Niet alleen zit deze broek als gegoten. Het technologische hoogstandje zorgt er bovendien ook voor dat je een betere stabiliteit hebt in het zadel. Dit zonder afbreuk te doen aan de bewegingsvrijheid.

Zoals eerder gemeld leggen we de nadruk bij de juwelen. Net als de outfit houden we het beperkt. We opteren voor een metalen horloge van Michael Kors. Deze heeft een rosé gouden kleur die perfect past bij de shirt. Op de tijdsplaat worden de uren aangeduid door kleine Swarovski stenen. Deze zorgen voor een stijlvol 'cachet' bij dit eenvoudig horloge.
Om een klein beetje extra leven in de brouwerij te blazen gaan we echter wel voor een jonger zonnebril model. De 'aviator' van Massimo Dutti behoudt de elegantie van het geheel, maar geeft ook een jonger gehalte aan de outfit.

Is rijden met een zonnebril in? Nee, maar nadien kan hij steeds nuttig van pas komen ....

Als afsluiter bewaren we de twee belangrijkste elementen van onze wekelijkse outfit. De laarzen en de rijhelm. Voor de laarzen hebben we de standaardmodellen van Parlanti aangetrokken. Deze eenvoudige laars oogt elegant, is zonder veel extra gewoon een slank, mooi ogende laars. Pluspunt is dat het standaard model aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet als de 'custom made' modellen... perfect om heel wat plezier aan dit lederproduct te beleven.

De rijhelm die zetten we uiteraard op, veiligheid boven alles! De zon schijnt dus willen we een helm die genoeg ventileert. Toch mag de stijl niet verloren gaan. Jong en toch klassiek, zo omschrijven we deze Charles Owen rijhelm. Een perfecte match met de outfit. De rijhelm werkt hier een beetje als de zonnebril, maar dan tijdens het rijden.

- Shirt (Massimo Dutti ) app. € 40.
- Broek (Equiline) app. € 199.
- Sokken(Equiline) app. € 20.
- 
Bril (Massimo Dutti ) app. € 50.
- 
Horloge (Michael Kors) app. € 185.
- Rijhelm (Charles Owen) app. € 350.
- Laarzen (Parlanti) app. €500.

De totale outfit wordt geschat op €1.344
Het gros van deze outfit kan je trouwens ONLINE aankopen. Dit bij Massimo Dutti en RoyalHorseOutlet