Top stallen ... Een nieuwe reeks

Top stallen ... Een nieuwe reeks
De volgende weken/maanden reizen we rond de wereld om enkele leuke, mooie, maar voornamelijk UNIEKE stallen te bezoeken. Volgend project is alvast Belgisch en is een ontwerp van het Europese architecten collectief UM-Architects. Deze maal houden we het bij het project van Nicolas Pinto da Mota; Solona Stables...
Solana-Stables-9

 

Het project dateert van 2013 en is gevestigd in Uruguay. Het minimalistisch ontwerp geeft een rustgevende uitstraling. Het gebruik van lokale materialen zorgt voor een duurzaam, uniek gebouw.

In totaal huisvest deze 'box' 8 stallen met een directe toegang tot persoonlijke paddocks. De boxen meten 3,40m x 3,50m. Niet meteen de grootste afmeting, maar door het minimalistische benadering die de boxen organisch, gestructureerd en open houdt blijft het gevoel in de box open en ruim.

De boxen hebben een rubberen vloer en de wanden laten toe dat je een 'out-of-the-box' gevoel hebt in plaats van een 'in-the-box'.

Solana-Stables-2

De zadelkamer geeft nog een extra 'flair' en openheid aan het gebouw. Het glasraam dat de volledige hoogte van het gebouw inneemt creëert een openheid tussen binnen- en buitenruimte. De overgang lijkt niet te bestaan. Ideaal om gezellig te zitten, relaxen en van het uitzicht te genieten.
Anderzijds werd in de gevel een open/gesloten gevoel gemaakt door het baksteen verband aan te passen. Dit geeft het gevoel van openheid en transitie zonder de privacy in te perken. Bovendien geeft dit nog een leuk licht effect als de nacht(schemer) valt. Of gewoon overdag wanneer het zonlicht binnendringt.

Besluitend is het gebruik van beton, steen en hout een geslaagde combinatie om structuur, professionalisme en toch warmte te scheppen in het gebouw.
Solana-Stables-5

Solana-Stables-8

Solana-Stables-6