Mijn eerste ...

Mijn eerste ...
Met Equnews beginnen we een nieuw concept waarmee jullie elkaars verhalen kunnen delen. Het thema is “mijn eerste …”. We beginnen met te schrijven over mijn eerste artikel bij Equnews.

Ik ben bij Equnews terecht gekomen dankzij Bram. Onze paarden stonden in dezelfde stalling. Plots vroeg hij of ik artikels zou willen schrijven voor Equnews Lifestyle. Ik had geen idee waarom hij mij vroeg want ik had nul ervaring met artikels schrijven, maar ik dacht waarom niet?

Als eerste artikel wou ik een goede start hebben, een doorbraak. Dus dacht ik een beetje ‘out of the box’ en kwam op het idee om te schrijven over paarden in videoclips, wat nog altijd vrij in de mode is blijkbaar. De eerste clip die in mijn hoofd kwam was Tina Turner met ‘Simply the best’ omdat dit liedje mij sterk hield toen mijn paard in de kliniek was. Ze gebruiken een paard in het clipje omdat Tina met haar benen gelijkaardige dansbewegingen maakt.

En natuurlijk kent iedereen de clip ‘Run the world’ van Beyoncé, waar ze op een fries zit die stijgert. Paarden zouden girlpower versterken want ook in Pink haar clip ‘Trouble’ rijdt ze op een paard. Zo ben ik vele clips tegen gekomen en ben ik blijven zoeken. Tot ik op ‘Gangnam style’ terecht kwam. Ik dacht “deze clip is de perfecte afsluiter”. Wat een rare clip dacht ik. Maar uiteindelijk bleek dit een giga hit te worden. Equnews was dan ook de eerste die hierover schreef. 9 september 2012 publiceerde ik mijn eerste artikel. Wat gaat de tijd snel!



Zo heb ik dus mijn doorbraak gemaakt. En natuurlijk danste ik als happy dance de Gangnam style. Daarna volgde meer artikels. Maar ik moet wel zeggen dat het moeilijk is om altijd even creatief te blijven.

Hebben jullie een leuke eerste keer? Zoals de eerste keer dat je een paard zadelmak maakte, je eerste wedstrijd, etc. Stuur dan zeker je verhaal door naar laura@equnews.be en misschien zie je jouw verhaal op equnews!