HOT! Het nieuwe model van Samshield

HOT! Het nieuwe model van Samshield
Samshield brengt een splinternieuwe helm uit. Zowel het design als de technologie is drastisch veranderd en veelbelovend! De XC helm is ontworpen met vooral aandacht voor actieve en passieve veiligheid bij extreme disciplines in de paardensport zoals cross-country en racing. Deze disciplines hanteren strengere veiligheidsregels dan deze die gelden voor dressuur en springen. Daardoor is er ook een specifieke certificatie nodig om te mogen deelnemen aan internationale competities binnen deze sporten.

Deze regels vereisen een dikkere binnen- en buitenkant bij de helm, wat leidt tot een zwaarder gewicht. De XC helm is gemaakt uit puur carbon aan de  buitenkant. Dit materiaal is zeer sterk en is in verhouding relatief licht.

De nieuwe helm biedt een antwoord op elk probleem.

Hieronder volgt een lijst van alle actieve veiligheidsproblemen beschreven door ruiters en jockeys, met telkens de vermeling van de oplossingen die Samshield biedt.

Zweten

Er is een fantastische airflow door de luchtkanalisatie.

Hoofdpijn

De XC helm is ontworpen op basis van anthropomorphe studies. De design van de binnenkant garandeert een ongelofelijk draagcomfort.

Rotatie

Het interne comfort schuim (de voering) heeft een soort “shape memory” wat zorgt voor een constante dikte doorheen de jaren. De semi-rigide jugularis vermijdt alle risico’s van afvallen van de helm bij een plotse agressieve beweging.

Binnenkant kuisen

De binnenkant (voering) kan je eruit halen met een clip systeem en wassen.

Naverkoop service

Bij eventuele beschadiging van de polystyrene binnenkant door een impact wordt de helm vervangen.

Esthetiek

De helm heeft een prachtig design. Het is niet langer nodig een hoed over de helm te dragen om een ouderwetse look te verbergen.

De voorgestelde kleinhandelprijs voor deze ideale helm is € 690.