Either you run the day, or the day runs you

Either you run the day, or the day runs you
Zo’n dag dus, waarop voor de pauze om 10.00 uur halverwege de werkdag al twee collega’s van hun sus zijn gevallen en naar de ziekenboeg zijn afgevoerd. Er wordt wat geschoven met personeel, ik krijg plots meer verantwoordelijkheid over mijn taak. Ik heb tenslotte al bijna drie weken anciënniteit….

We leven in een samenleving met drukke schema’s waarin niet veel plaats overblijft voor beweging.  Maar wel veel huishoudelijke taken, huiswerk voor de jongeren onder ons, deadlines op het werk, overuren, de strijkplank die vriendelijk naar je lacht en vul het rijtje zelf maar aan…

We zitten een hele dag achter onze bureau, als we dan thuiskomen, zijn we vaak te moe om nog allerhande taken te ondernemen.

[caption id="attachment_108858" align="alignnone" width="300"]Google Google[/caption]

Voor ons ruiters komt er nog bij dat we na ons werk, uit onze dagdagelijkse outfit moeten klauteren om terecht te komen in ons ruiterplunje, om vervolgens deze tijd van het jaar de kou te trotseren om ons een uurtje te ontspannen met onze trouwe viervoeter, of nog de helse job van het scheren voor ons staat,  volledig gepland & getimed weliswaar.

Persoonlijk ken ik de uitdaging, heb zelf een fulltime job met verantwoordelijkheden die je na 17.00 uur niet zomaar op commando loslaat van zodra je op je paard zit. Waardoor het rijden na je werk niet soms zo goed vlot als je zelf wil. Want die laatste mail van je baas blijft maar door je hoofd spoken, zoals ook de hamvraag wat je vanavond terug moet gaan klaarmaken om te eten en er dringend moet gestofzuigd worden.

Ik ben een enorm warhoofd, (komt er dan ook nog eens bij) dus voor mezelf moet ik lijstjes maken en een planning opstellen tot in het kleinste detail. Dit was dan ook onmiddellijk tip 1, door het maken van een goede planning zal je ook voldoende rust vinden je hoofd en je zal zien dat je met een goede planning ook tijd kan winnen ! (voor de gevorderden onder ons)

Neem elke morgen je ruiterkledij mee naar je werk, van zodra je werkdag erop zit hoef je geen tijd meer te verliezen door eerst naar huis te rushen maar kan je onmiddellijk naar je viervoeter. Mensen die hun paarden thuis hebben staan raad ik dit ook zelfs aan. Doe je tuitertenue in de wagen of op je werk aan (toilet bijvoorbeeld) want het is zo verleidelijk om dan nog even te cocoonen in je knusse woning, waardoor je terug alles in een verhoogd tempo moet verzetten.

 

Luiheid modieus bespelen…
Maar om telkens van broek, trui, hemd, T-shirt, kousen en schoenen te veranderen, ik kan me inbeelden en dit is ook rechtstreeks uit “ The Days of My Life” soms neemt de “luiheid” hierin de bovenhand waardoor er enkel gekozen wordt voor het noodzakelijke, de broek, kousen en rijlaarzen J. Tenzij we die dag een jurkje aanhebben natuurlijk… Al geef ik stiekem toe als paardrijden op het programma staat heb ik altijd een broek aan, ja inderdaad, zo ver gaat mijn planning dus.

Vandaag de dag hebben heel wat ruitermerken die ook alledaagse kledij aanbieden maar toch met die leuke ruitertoets, waar je uw gebuur, collega of medestudent niet zal aanhebben. Ruiterkledij die je dus ook kan dragen naar je werk zonder dat iemand dat merkt. Zo kan je uniek & modieus tegelijkertijd zijn, misschien zelfs een trendsetter maar vooral deze kledij kunnen we aanhouden na ons werk. Al raad ik wel aan om misschien te kiezen voor een andere jas. Gaan werken met paardenhaar (en geur, hoe graag we deze ook ruiken) aan je kledij is not done !

Als tip geef ik hier de merken “Leon” & “Dada Sport” mee, modieus en betaalbaar.

[caption id="attachment_108859" align="alignnone" width="300"] Dada sport[/caption]

 

[caption id="attachment_108863" align="alignnone" width="214"] Leon[/caption]