Stal Aegten domineerde BWP Veulenkampioenschap

Stal Aegten domineerde BWP Veulenkampioenschap
Gisteren was 't Overdijk in Moerzeke the place to be voor de fokkers. Daar werd het jaarlijkse Nationaal Kampioenschap BWP Eliteveulens afgewerkt. Verdeeld over drie ringen kwamen er zowel dressuur- als springveulens aan de start. Ook de ponyveulens hadden hun kampioenschap.

De reeks voor hengstenveulens optie springen werd gewonnen door Octivio. Deze is een zoon van Equistro en de moeder heeft als vader Gottwald. Fokker van deze nieuwe kampioen is Danny Mortier. De vice-kampioen werd Oakley AEG (Vigo D'Arsouilles x Heartbreaker) van Stal Aegten. De top 3 werd vervolledigd met Oklahoma van de Zelm (Kasanova de la Pomme x Querlybet Hero) van Koen Geerts.

Klik hier voor de uitslag.

Stal Aegten had een topdag met hun veulens, want zij wonnen ook nog de reeks voor merrieveulens optie springen. Hun kampioenenveulen was Odyssee AEG (Toulon x Baloubet du Rouet). André Braeckevelt zag zijn merrie Otesse van 't Zorgvliet (Flipper D'Elle x Skippy II) tweede worden. Peter De Brabandere werd 3e met Opaline de Brandegem (Richebourg D'10 x Acorado).

Klik hier voor de uitslag.

Op de uitslag van de dressuur en ponyveulens is het nog wachten.

Alle foto's volgen maandag op www.fotoroyal.be van Kristof Wellekens.

[caption id="attachment_70867" align="alignleft" width="300"]Octivio Octivio[/caption]

[caption id="attachment_70868" align="alignleft" width="300"]Odyssee AEG Odyssee AEG[/caption]