Spectaculaire 'Starauction' met zoon van Withney als topper

Spectaculaire 'Starauction' met zoon van Withney als topper
De eerste editie van de 'Starauction' van Albert Peffer (Starhorses) mag op zijn minst spectaculaire genoemd worden. Er kwamen 36 jonge paarden in de piste van het Azelhof die onder leiding van Dirk Zagers werden geveild. In het begin sprongen enkele jonge paarden over de kooi die in het midden van de piste werd geplaatst. Peffer greep in en liet de kooi naar achteraan tegen de wand verplaatsen.
Eén paard dat door de kooi had gesprongen, het nummer 3 (Go For Blue S, v. Ultra Blue J) werd niet geveild. Maar dat zou niet alleen voor een spectaculaire avond zorgen ...

De veilingtopper werd de 5-jarige Jonsaunier VDH (Vertigo Saint Benoit x Codex). De moeder is niemand minder dan Withney vd Dwerse Hagen van Patrik Spits. Jonsaunier is goedgekeurd bij het AES. Het eerste bod begon op 100.000 euro. Uiteindelijk werd deze voor een bedrag van 260.000 euro geveild.

De 6-jarige hengst Indigo v/d Middeldstede werd voor een bedrag van 48.000 euro verkocht.. Deze hengst is bij het AES gekeurd. De grootmoeder Bijou van de Middelstede loopt in Amerika met Amanda Knowles 1m45 niveau. Voor 46.000 euro veranderde de 2-jarige Mr. Idol S (Plot Blue x Darco) van eigenaar. De regerende Belgische kampioen bij de 4-jarigen, Key Biscane 111 (Der Senaat x Ideal de la Loge) werd verkocht voor 42.000 euro.

In totaal werden er 35 paarden verkocht voor een bedrag van 755.000 euro. Het gemiddelde lag op 21.570 euro.