Queen Vegas van 't Merelsnest is de veilingtopper van de Flanders Foal Auction

Queen Vegas van 't Merelsnest is de veilingtopper van de Flanders Foal Auction
De selectie van het Flanders Foal Auction bewees afgelopen zaterdag de nodige toeschouwers te lokken naar het hippisch centrum C&M te Bonheiden. Net als vorig jaar was er een internationale interesse voor het aanbod van veulens, die onder de hamer gingen.
Uiteindelijk werd er verkocht naar Duitsland, Zweden, Amerika, Denemarken, Engeland, Ierland, Mexico en Peru.


De organisatie blikt tevreden terug en zag zijn topper verhuizen naar Ierland. Queen Vegas van 't Merelsnest (Darco x Voltaire) werd als 3/4de-zus van Sapphire, geveild voor niet minder als 27.000 euro. Zo leverde de fokkerij van Walter Van Bunder voor het tweede jaar op een rij de topper van deze veiling af.
Catalina van 't Merelsnest (Comme Il Faut x Darco) werd vorig jaar voor een bedrag van 33.000 euro verkocht aan QC Stables uit Sint-Niklaas.


Ook Compère-K van 't Kattenheye (Comme Il Faut x Casall ASK) imponeerde niet enkel op papier, maar ook in werkelijkheid. Het hengstveulen vindt voor 22 000 euro zijn nieuwe thuis in Zweden.

Florida (For Pleasure uit de moederlijn van Cassini) verhuist voor 18.000 euro naar Amerika.


Opnieuw werden ook enkele embryo's geveild. Een embryo uit Obourg x Cento en de moederstam van Walloon de Muze bracht maar liefst 20.000 euro op. Deze werd verkocht aan een Belgische klant.

De gemiddelde prijs van veulens werd gebracht op bijna 13 000 euro. Het resultaat laat de organisatie uitkijken naar de editie in september.

Een overzicht met alle prijzen is via deze link te raadplegen.

https://www.youtube.com/watch?v=jloJS8KqRQ8