Publiekslieveling George Z verhuist naar Zangersheide

Publiekslieveling George Z verhuist naar Zangersheide
George, de publiekslieveling van de laatste hengstenkeuringen bij BWP en Zangersheide, verhuist naar Stoeterij Zangersheide in Lanaken. Een samenwerking tussen de Stephex Stables, Haras de la Pomme en Stoeterij Zangersheide maakt het voor fokkers wereldwijd mogelijk om het bloed van deze fantastische jonge hengst, en daarmee ook Ă©Ă©n van de beste stammen ter wereld, vast te leggen in de fokkerij.

George Z is een zoon van Kannan uit de inmiddels legendarische merrie Usha van ’t Roosakker. George Z heeft niet alleen een beroemde vader en moeder, maar ook een reeks broers en zussen die op internationaal niveau actief zijn en tot ’s werelds beste paarden behoren. Zo is er zijn volle zus, Babbe van ’t Roosakker, die op 1m50 niveau actief was onder Michel Hécart alvorens naar Palm Beach USA te verhuizen en ook de moeder is van de dekhengst Erco van ’t Roosakker. Cella (ex Centoia van ’t Roosakker) de ster waarmee Ben Maher Europees Teamgoud behaalde maar ook prestigieuze GP’s won zoals de Global Champions Tour in London! Een derde zus, Atoucha van ’t Roosakker (Darco), is de moeder van Electra van ’t Roosakker, die 1m60 springt onder Jos Lansink. Niet alleen de zussen van George Z zijn succesvol, ook zijn broers behoren tot de absolute top. Zo zijn er onder andere de volle broers Equador en Emporio van ’t Roosakker (Nabab de Reve) die beide op 1m60 niveau actief zijn.

Judy Ann Melchior: “voor onze fokkers zijn we steeds op zoek naar aparte jonge hengsten. We kochten de laatste jaren enkele fantastische paarden aan op keuringen in binnen- en buitenland. Een zoon van Kannan hadden we tot voor kort niet in de collectie maar met George Z halen we meteen het beste Kannan-bloed in huis dat op de markt te vinden is’.

De bekendste  broers en zussen van George Z nog even samengevat:

Usha van ’t Roosakker (Chin Chin)

  • ·         Atoucha van ’t Roosakker (Darco)