Prijs Dr. Tijskens voor Indeed vh Kolisbos

Prijs Dr. Tijskens voor Indeed vh Kolisbos
BWP reikt nu al jarenlang de prijs Dr. Tijskens uit. Tot vorig jaar werd deze prijs gegeven aan de beste dressuurvererver binnen het stamboek. De formule raakte wat gedateerd en de werkgroep Dressuur boog zich over een nieuw concept. Vanaf nu wordt de prijs dr Tijskens uitgereikt aan de best presterende BWP’er in de nationale wedstrijd jonge paarden LRV, in de open reeks van de zesjarigen.

In 2014 viel deze eer te beurt aan Indeed vh Kolisbos. Indeed is een zoon van United (Udo) en stamt af van Panterra, een dochter van Latano. Panterra is zelf op jonge leeftijd gekwetst geraakt aan de pezen waardoor ze op 8-jarige leeftijd uit de sport werd gehaald. Ze gaf nog heel wat producten die allemaal minimum M1 dressuur hebben gelopen. Cassanova vh Kolisbos (v. Saros vh Gestelhof) liep Z2 onder Babette Vervecken.
Indeed zelf presteerde ook op 5-jarige leeftijd al in de wedstrijden jonge paarden LRV, met als beste prestatie een tweede plaats in Lommel. Nationaal werd hij toen tiende. Als zesjarige werd hij in de Open klasse 2 keer tweede, een keer vierde en ook op nationaal vierde.

BWP reikte de prijs dr Tijskens dit jaar dus graag toe uit de fokkers van Indeed vh Kolisbos: Stefan Foets en Madeleine Cornelis.