Nieuwe bestemming voor BWP Ambassadeur Orlando vd Heffinck

Nieuwe bestemming voor BWP Ambassadeur Orlando vd Heffinck

De 18-jarige BWP hengst Orlando van de Heffinck verhuist naar de Stoeterij Famos in Duitsland. De Heartbreaker x Darco zoon heeft met zowel Dirk Demeersman als Darragh Kerins (Ierland) een succesvolle loopbaan achter de rug. Ook binnen de fokkerij doet hij het goed met 6 gekeurde zonen en een Wereldkampioen.


Zo won Dayro Arroyave in 2012 met Gangster de Longchamps het Wereldkampioenschap bij de zesjarigen in Zangersheide. Nadien werd deze verkocht naar Stephex Stables. Ook Lauren Hough’s toppaard Ohlala is een nakomeling van Orlando, net als Giljandro van de Bosrand (brons tijdens Sires of the World in 2014), Echo D (Pieter Devos) en Esprit van de Wellington (Nicola & Thibault Philippaerts).


Begin dit jaar werd Orlando tijdens de BWP hengstenkeuring uitgeroepen tot BWP Ambassadeur.


Opvallend is dat de hengst bij het KWPN in 1998 al in de eerste bezichtiging strandde. De bruine geniet echter wel goedkeuring bij het Zweeds Warmbloed, Selle Francais, sBs, Oldenburger Verband, studbook Zangersheide en het BWP. ‘We zijn blij dat we deze hengst mogen verwelkomen op onze stal. We hopen dat hij onze fokkerij zal ondersteunen en voor fijne nakomelingen zal zorgen,’ aldus Famos fokkerijmanager Helmut Klein.


Hubert Hamerlinck van Stoeterij Van De Heffinck: ‘Terugkijkend heeft Orlando het goed gedaan. Hij heeft eerst goed gedekt en als jong paard goed gepresteerd. Nadat hij zeven jaar werd, was de interesse van de fokkers een beetje over. Dat is meestal zo bij jonge hengsten die eerst goed dekken. Op zevenjarige leeftijd vallen ze altijd wat terug. Veel fokkers hebben al een product van de hengst staan en willen dan wel eens een andere hengst gebruiken. Dan is het wachten tot de hengst echt de overstap maakt en internationaal doorbreekt, of zijn nakomelingen beginnen te presteren, voordat hij opnieuw meer dekkingen krijgt.
Op dat ogenblik kregen we een mooi bod van de eigenares van McLain Ward. We zijn daarop ingegaan. Zo is Orlando naar de Verenigde Staten verhuisd. Na 2 jaar is hij daar geblesseerd geraakt. Ik denk ook dat hij wel wat kwaliteit meegeeft. Niet de kwaliteit van een Clinton, maar zijn producten zijn makkelijker te rijden. Orlando is volgens mij altijd een compleet paard geweest met een duidelijke wil om te werken.