Ne-President vh Koekshof is de kampioen van de AES keuring

Ne-President vh Koekshof is de kampioen van de AES keuring
Op de laatste hengstenkeuring van AES heeft de jury afgelopen weekend 22 hengsten benoemd tot Licensed, wat dertig dekkaarten per jaar oplevert.
Op latere leeftijd kunnen de dieren opgewaardeerd worden tot volledig Approved. Kampioen bij de springhengsten werd de BWP'er Ne-President vh Koekshof (President x Cicero Z van Paemel) van fokker Jaak Evens uit Bocholt.

Robert Ehrens, die nu al voor de derde keer deel uitmaakt van de springjury: ‘Het was zonder twijfel het meest complete paard. Een waardige kampioen met uitstraling en het vermogen om ook in de sport ver door te groeien.’ Quickstar-zoon Quality Star van Jan van Hamond uit Duitsland werd vice-kampioen voor Nirvana C (Clarence C), een echte hartendief.

Constant Vermeiren kreeg zijn twee ponyhengsten goedgekeurd en bij de dressuur ging de titel naar Ichiro van Bergham (Don Juan de Hus) van Miranda Eigenraam. Ze kocht de moeder van deze hengst vier jaar geleden drachtig in Frankrijk bij Haras de Hus en werd met het veulen al voor de derde keer AES-kampioen bij de dressuurpaarden.

Klik hier voor een volledig overzicht.

[caption id="attachment_120543" align="alignleft" width="300"]Copyright: Mirjam Thijs Fotografie Copyright: Mirjam Thijs Fotografie[/caption]