Moeder van Jerich Parzival N.O.P overleden

Moeder van Jerich Parzival N.O.P overleden
Beijer Breeding Stables heeft daarjuist op Facebook bekendgemaakt dat ze hun topmerrie Fidora (Ulft x Roemer) hebben laten inslapen. Ze werd 29 jaar oud.

"Vandaag hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om Fidora, onze preferente prestatiemerrie van Ulft, in te laten slapen. Ondanks haar goede mentale en fysieke gezondheid, zeker gezien haar respectabele leeftijd van 29 jaar, kon zij deze ochtend niet meer in de benen komen, waarna we besloten hebben haar in te laten slapen in haar vertrouwde stal.
Haar eigenzinnige en intelligente karakter, dat zij ook doorgaf aan haar nakomelingen, zullen we missen. Gelukkig staan twee van haar directe nakomelingen, de Jazz-merries Tuzla en D’Avance de Baian, nog bij ons op stal zodat de genen van Fidora niet verloren gaan. Ook haar zoon Parzival is nog steeds topfit om op het hoogste niveau in de dressuursport te presteren.
Wij zijn blij dat we deze speciale, waardevolle merrie een goede oude dag hebben kunnen geven en we zullen haar en alle successen die zij ons heeft gebracht, nooit vergeten."