Levisto Z veulens domineren op het Z-festival

Levisto Z veulens domineren op het Z-festival
Tijdens het Z-festival van Zangersheide kwamen gisteren de mannelijke veulens in de ring om beoordeeld te worden. Verdeeld over twee reeksen werden er meer dan 200 veulens gekeurd. De jury gaf punten op de correctheid, beweging, type, algemene indruk en de moederlijn.
In de eerste reeks won Didjy Doda Z (Dominator 2000 Z x Indorado) van Heidi Suls uit Meerhout. NV De Donk uit Hamme werd 2e met hun hengstenveulen Tucci Van De Donkhoeve Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Levisto Z leverde de nummer 3 met Levistoff Z van Hans Schipper uit Meer. Kaiser vd Haterbeek Z (v. Kannan) en Dublin vd Berghoeve Z (v. Dublin van Overis Z) werden 4e en 5e.

In de andere reeks zagen we opnieuw de nakomelingen van Levisto Z vooraan eindigen. Zo won de Levisto Z zoon Lethago Z (v.m. Carthago Z) van J.H.M. Custers uit Nederland. Op de 3e plaats eveneens een zoon van Judy Ann Melchior haar voormalige topper met Levito Z van Piet Janssen uit Neerkant. Stoeterij Zangersheide werd 2e met Solar Gold Z, deze is een zoon van Solid Gold Z. De 4e en 5e plaats waren voor Don't Ask Z (v. Diamant de Semilly) en Ka Boom vh Ven Z (v. Kannan).

Vandaag worden de vrouwelijke veulens beoordeeld.

Klik hier voor de uitslagen.