In totaal 51 springhengsten aangewezen bij KWPN

In totaal 51 springhengsten aangewezen bij KWPN
De volledige collectie springhengsten die zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN is bekend. Na de 29 hengsten van gisteren, kwamen daar vandaag nog 22 bij. Onder hen drie zonen van Falaise de Muze, Etoulon VDL en Toulon.

Net als gisteren werd er een mooie groep hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, waarbij de aanwezigheid van royale modellen en springkwaliteit ruimschoots aanwezig bleek. De grootste winst lijkt de positieve indruk van de nafok van jonge hengsten zoals Etoulon VDL, Entertainer en Dexter R. Zo kreeg Etoulon drie zonen aangewezen, waaronder één ook voor de kampioenskeuring. “In Ermelo zijn we begonnen met een groep van ruim 300 springhengsten, waarvan we er nu 51 hebben kunnen uitnodigen voor het verrichtingsonderzoek. We hebben kunnen selecteren op ontwikkeling, rechthoeksmodellen en atletische eigenschappen. Daarnaast zien we graag aansprekende paarden met de kwaliteiten waar een modern springpaard aan moet voldoen, zoals reflexen, snelheid en voorzichtigheid”, legt Cor Loeffen uit.
“We hebben een goede groep hengsten kunnen aanwijzen, en we kijken uit naar de verrichtingsonderzoeken. Met name nakomelingen van jonge fokhengsten vielen op, naast de eerder genoemde jonge hengsten denk ik daarbij ook aan een hengst als Bubalu VDL en Falaise de Muze. Van Falaise de Muze hebben we grootramige paarden kunnen aanwijzen, die misschien –net als hun vader- iets delicaat zijn maar dat zal in het verrichtingsonderzoek wel duidelijk worden. Ze lijken in elk geval over veel kwaliteit te beschikken. Ook van een bewezen vererver als Toulon hebben we drie goede zonen kunnen aanwijzen. We zijn als commissie heel tevreden over de oogst!”

Bekijk hier de volledige uitslagen.