Centurio 22

Centurio 22Nadat we vorige week een kijkje namen in de dressuur fokkerij keren we terug naar de showmakers van de jumpingwereld! Ditmaal zetten we de Duitse bloedlijnen eens in de spotlight met, hoe kan het ook anders, een schimmelhengst. De uitverkorene van deze week is Centurio 22.

Deze 14-jarige Oldenburger stamt af van Cassini II, de volle broer van tophengst Cassini I, die al voor het vaderschap tekende van meer dan 30 goedgekeurde hengsten en verscheidene toppaarden. Ook langs moederskant voert Centurio top springbloed voort. Zijn moeder Flavia, een Calvados II-dochter, is de volle zus van Cannonball. Deze Cannonball sprong onder zijn Amerikaanse amazone Anne Kursinski naar de 4e plaats op de Olympische Spelen te Barcelona in 1992.

Niet alleen de bloedlijn en bouw van Centurio is top, zijn prestaties waren dit evenzeer. Onder het zadel van de Duitser Markus Renzel gaf de imposante schimmel steeds het beste van zichzelf in de piste. Deze Markus Renzel staat ervoor bekend voor het opleiden van jonge paarden tot echte toppers van wereldformaat, zo liep het ook met Centurio. In heel zijn sportcarrière sprong de hengst een winstsom bij elkaar van bijna 40.000 euro en talrijke internationale overwinningen zoals die in Bucenturio in actie in Aachendapest, München-Rien, Dortmund, Braunschweig,… . Als kers op de taart won Centurio in 2007 maar liefst 2 proeven op de prestigieuze CHIO Aken. Toen liet de edele krachtpatser toppers als Rolf-Goran Bengsston (Casall la Silla), Markus Ehning (Sabrina) en Mark Houtzager (Tamino) achter zich.

De eerste nakomelingen van Centurio zijn geboren in 2012. Deze worden allemaal gekenmerkt door het edele hoofd en mooie bouw zoals die van hun vader. Ook tonen ze maat , staan ze hoogbenig in type en beschikken ze over goede en soepele bewegingen, ondanks hun jonge leeftijd. Nu wordt het vooral uitkijken of deze nakomelingen binnen enkele jaren in de voetsporen van hun vader zullen treden in de internationale topsport.

Kortom, Centurio heeft alles om een top vererver te worden, naast zijn uitstraling en palmares voert hij de betere bloedlijnen van Duitsland voort gebaseerd op een moederlijn die eveneens veel bloed voert. Wat eveneens een meerwaarde zal zijn voor de Belgische springpaardenfokkerij. Gekeurd voor het Oldenburger Stamboek worden zijn veulens toch ook opgenomen in het BWP-, Zangersheide-, SBS- en AES-stamboek.

Centurio 22 is in eigendom van Bvba Wim Schoukens – Pferdheim en staat daar tevens ter dekking. Naast hengsten als Lord Chin (v. Lord), Costello (Colbert Gti), Hintrico Bormes ( Contact vd heffinck) en de gitzwarte benjamin Gismo Z. Een zoon van de hengst Gotthardsen, die internationaal sprong onder Eric Wauters en eveneens ter dekking wordt gesteld bij Wim Schoukens -Pferdheim.

Lees ook: Hengstenspecial Omar
Lees ook: Hengstenspecial Cicero Z van Paemel
Lees ook: Hengstenspecial Toulon
Lees ook: Hengstenspecial Jazz

Bron : Equnews

Foto’s : Wim Schoukens – Pferdheim

Source: Equnews