For Passion D'Ive Z en Plot Blue leveren winnaars in Aalter

For Passion D'Ive Z en Plot Blue leveren winnaars in Aalter
Afgelopen zondag organiseerde het BWP Gewest Zuid-Oost Vlaanderen het jaarlijkse "Open Kampioenschap Vrijspringen' in de Ranch te Aalter. Het was de eerste keer sinds de fusie tussen de gewesten Oudenaarde en St. Lievens Houtem dat deze wedstrijd tot stand kwam. De voorbije jaren lag de organisatie in handen van het gewest Oudenaarde.

In de reeks voor 3-jarige paarden ging de overwinning naar de BWFA Ambassadeur Million Dollar van het Schaeck (Plot Blue x Vigo D'Arsouilles) van Perry De Winter uit Haasdonk. Million Dollar wordt binnenkort voorgesteld op de Zangersheide hengstenkeuring. De overgrootmoeder van deze hengst is niemand minder dan Walloon de Muze.
Mona De Regor (I'm Special de Muze x Querlybet Hero) van de familie Veldeman uit Oudegem eindigde op de 2e plaats. Voor Magic Star van de Eedthoek (Zilverstar x Clinton) en Maquinn vd Heffinck (Quinn vd Heffinck x Contact van de Heffinck) was er een gedeelde 3e plaats.
De jury voor deze reeks bestond uit Stefaan De Smet, Joris Sammels & Jan Van Haverbek.

Klik hier voor de uitslag.

Noblesse J&L (For Passion D'Ive Z x Vivaldi du Seigneur) was de beste bij de 2-jarigen. Een dag eerder behaalde het fokproduct van Jonas Sunaert nog een 3e plaats op het vrijspringen van het BWP Gewest Wambeek. Zazou Blue Z (Zirocco Blue x Amantus) werd 2e. Deze Zazou komt uit de fokkerij van Nikita De Walput (Chacco Blue x Muscaris D'Ariel)  van fokker Hugo Bayens eindigde op de 3e plaats.

Klik hier voor de uitslag.

https://www.youtube.com/watch?v=d7--vmMxMRw&feature=share&fb_ref=share

 

https://www.youtube.com/watch?v=YoNXs3xcwsM