Fokkerij van Walter Blockx en Lily Vansweevelt maakte indruk op de fokkerijdag van Tienen

Fokkerij van Walter Blockx en Lily Vansweevelt maakte indruk op de fokkerijdag van Tienen
De jaarlijkse "Fokkerijdag" van het BWP Gewest Tienen ging afgelopen zaterdag door op het oefenterrein van de LRV vereniging Gunningenruiters in Glabbeek. Naast de klassieke prijskamp was er ook het kampioenschap voor spring- en dressuurveulens.

Queen Ma-Donna van den Bruel (Eye Catcher x Special Agent Amour) van Walter Blockx en Lily Vansweevelt uit Kortenaken won de reeks voor dressuurveulens.
Op de 2e plaats kregen we Quicksilver Boy vd Guldennagel (Apache x Quicksilver - fokker Stijn Thijs).
De 3e plaats was voor Q-Boy van den Bruel (Dream Boy x Fifty Cent - fokker Blockx-Vansweevelt).

De reeks voor vrouwelijke springveulens werd gewonnen door Quina van het Avenhof (Diarado x Thunder van de Zuuthoeve) van Rudy De Dycker en Regine Laeremans uit Meensel-Kiezegem.
Quincy van 't Gelutt (Kannan x Cadance van 't Gelutt - fokker Geert Somers) eindigde op de 2e plaats voor Quelle Dame van 't Hambos (Emerald van 't Ruytershof x Hardrock Z - fokker Jef Wuykens).

Bij de mannelijke springveulens won Hugo Lieten uit Hoegaarden met zijn fokproduct Qualified van de Gaathoeve (Eras Ste Hermelle x Diamant de Semilly). Quizas van 't Hulsbos (Emerald van 't Ruytershof x Apollo van het Lindebos - fokker Herman Arnauts) klasseerde zich op de 2e plaats. Qattar (Iron Man van de Padenborre x Acapulco Z - fokker Wim Paulissen) namen de 3e plaats voor hun rekening.

Klik hier voor de uitslagen.