Drie Grand Prix hengsten erkend voor de dekdienst bij het KWPN

Drie Grand Prix hengsten erkend voor de dekdienst bij het KWPN
Zojuist werd bekend dat de hengstenkeuringscommissie van het KWPN drie hengsten voor erkenning heeft voorgedragen aan het Algemeen Bestuur, een advies dat is overgenomen. Het gaat om de Grand Prix-springhengsten Comme il Faut, Romanov en Singular LS La Silla.

 

Comme Il Faut 
Comme il Faut is vrij vertaald ‘zoals het moet’. De 11-jarige Comme Il Faut is een combinatie van twee fenomenale springpaarden namelijk Cornet Obolensky en de legendarische Ratina Z, de dochter van G.Ramiro Z uit Argentina Z (v.Almé). Comme Il Faut heeft de goede genen meegekregen van zijn beide ouders en doet zijn naam eer aan, want hij is succesvol op CSI5* niveau met Marcus Ehning. Topklasseringen werden o.a. behaald in Leipzig, Oslo, Rome, Rotterdam en Aken.
Zijn zoon Hermantico werd vorig voorjaar goedgekeurd met de hoogste punten van de springhengsten. De KWPN-fokwaarde sport is 147 met 35% betrouwbaarheid. De Duitse fokwaarde is 163 met 85% betrouwbaarheid. De hengst staat daarmee in Duitsland op de vijfde plek.
De bruine Comme Il Faut heeft een stokmaat van 1.64m en voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN.

Romanov
Romanov is een 18-jarige zoon van de preferente Heartbreaker uit de ster prestatiemerrie Narzisse, een dochter van Fedor. Narzisse is ook moeder van het 1.60m-paard Ariness van ’t Wolverink (v.Larino) van Doda de Miranda en van de volle broers van Romanov, het 1.60m-paard Westminster van Suzanne Tepper en het 1.45m-paard Zirkan van het Wolferink van Giovanni Lucchetti (Ita) alsmede het 1.40m-paard Carniss (v.Lord Z) met Tim Markus (Dld). De moederlijn vervolgt met de keur preferente merrie Cirkeness, een dochter van Ahorn Z uit Reizvolle van Landgraf I x Roman. De moederlijn vindt zijn oorsprong in Holstein.
De hengst loopt al meer dan 10 jaar op het hoogst niveau, eerst met Philip Spivey uit Engeland, daarna onder Billy Twomey. En vanaf 2013 met Bertram Allen.
De KWPN fokwaarde sport is 158 met 40% betrouwbaarheid.
De voshengst Romanov heeft een stokmaat van 1.67m en voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN.

 

Singular LS La Silla
Singular LS La Silla is een zoon van de Fergar Mail, ook wel bekend als Chapultepec la Silla (v.Laudanum xx). De moeder Sybelle is een dochter van Stakkato. Grootmoeder Le Joli is een dochter van Landadel x Grannus. De vijfde moeder van deze hengst is Erle (v.Eiger II) waarmee Hartwig Steenken in 1975 op de Europese kampioenschappen individueel zilver won en met het Duitse team goud. In de sport wordt Singular LS La Silla met succes uitgebracht op CSI5* door Marcus Ehning met topklasseringen in o.a. Barcelona, Bordeaux, Stuttgart en Rome.
De donkerbruine Singular LS La Silla heeft een stokmaat van 1.67m en voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN.