De Zangersheide veulenkampioenen zijn bekend

De Zangersheide veulenkampioenen zijn bekend
Op het Z-veulenfestival was waren er de voorbije dagen zes verschillende kampioenschappen. Het eerste kampioenenveulen was Daytona d'Argilla Z van Guy Haerens. Het merrieveulen van Diamant de Semilly is een kleindochter van Sarah de Ste. Pierre (Skippy II), de voormalige Belgisch kampioen van Koen Vereecke. Cicero Z levert de nummer twee met Coup de Coeur KVG Z van de familie Van Gelder uit Merchtem. Johnny Stevens had de nummer drie bij met Diva vd Pluimert Z (Douglas VDL). Stakkato en Stakkato Gold leverden de nummers vier en vijf. Van Cornet Obolensky stonden drie veulens ex-aequo op plek zeven na de Winning Round.

De topverervers en de jonge Z-hengsten hebben het op de eerste dag van het Z-Festival weeral gedaan. Na een merrieveulen van Diamant de Semilly won een For Pleasure de eerste reeks voor hengstveulens op donderdag. Als fokker van het winnende veulen Fellow Z zien we Sef Van Montfort, die in het verleden al vaker succesvol was tijdens het Z-Festival. Diamonds For Ever Z (Dinken) van de familie Van De Voort werd tweede gerangschikt tijdens de finale en op drie zagen we Toulis de l'Escu Z (Toulon).
Voor het derde jaar op rij levert de Quantum-merrie Wonne een winnaar op het Z-Festival en voor de derde keer zijn Thierry Hendrickx en Tania Naviaux de fokkers. Luxery From Second Life Z (Levisto Z) was de beste van bijna honderd merrieveulens die zijn gekeurd op het Z-Festival. Een dozijn veulens ging naar de Winning Round en in de uiteindelijke finale stonden ze met z'n zessen. Luxery Z won voor Dancing Margritte 1 Z (Dominator Z) uit de stam van de familie Laevers waaruit ook de bonte hengst Best Man Z komt. De in Duitsland gefokte Activity Z (Aktion Pur Z x Cornet Obolensky) werd derde voor een knap product van Singular LS. Nog twee Dominators haalden de finale en zo stamt vijftig procent van de finalisten af van de dominerende Dominator Z!

Na Diamant de Semilly, For Pleasure en Levisto Z hebben ook Cicero Z, Aganix du Seigneur Z en Cento elk een winnend veulen gegeven op het Z-Festival.
Vrijdagmiddag bij de hengsten won Chico vh Scheefkasteel Z uit de bekende fokkerij van de familie Hubrechts en met als vader Cicero van Paemel Z. Casanova Z (Cornet Obolensky) en Quandor Tivor Z (Quantum) mochten mee op het podium.

Zaterdagochtend was in de reeks voor de oudste merrieveulens de winst weggelegd voor Assence Z van de Ogano-zoon Aganix du Seigneur. De reeks mannelijke veulens van begin dit jaar werd gewonnen door Cheap Trick WM Z (Cento). Zowel bij de merries als bij de hengsten stond een product van Comme Il Faut op twee. Dan hebben we het over Commellefoo Z en Carasco vd Molendreef Z. Corico Z, Comilfo Plus Z en Levisto Z stonden er ook weer bij in de eerste vijf.